De naam Wilson Benesch staat al meer dan 25 jaar synoniem aan innovatief design en het gebruik van geavanceerde high-tech materialen. Het merk zet een standaard waaraan anderen worden afgemeten.

Gebruik onderstaande links om direct naar de drie modellijnen van Wilson Benesch te navigeren:

Wilson Benesch Vertex

De luidsprekers

De Wilson Benesch luidsprekers zijn uniek in ieder detail. De term vorm volgt functie is volledig van toepassing: door keuzes in het ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen volgt automatisch een opvallend en smaakvol uitziend geheel.

Wilson Benesch is vooral beroemd door hun gebruik van koolstofvezels in hun behuizingen. Er wordt in de Geometry modellen gebruik gemaakt van een gelast metalen frame, waar de behuizing van koolstofvezel in epoxy omheen zit. Door de extreme stijfheid van dit materiaal, worden kastresonanties zo goed als geëlimineerd, wat een zeer gedetailleerd en levendig geluidsbeeld oplevert zonder enige kastkleuring en met een enorme ruimte-afbeelding.

wilson benesch square fiveDe Geometry modellen maken gebruik van een volledig door Wilson Benesch ontwikkelde ‘Semisphere’ koolstof/zijde tweeter en de Square modellen van een op specificatie van Wilson Benesch geproduceerde Scanspeak soft-dome tweeter, die naadloos overloopt in één of meerdere door Wilson Benesch zelf ontwikkelde Tactic midden/laag units. Laatsgenoemde drivers zijn gemaakt van polypropyleenvezels, die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst, waardoor het oppervlak hard wordt, maar binnenin het materiaal zijn inwendige demping behoudt.

Wilson-Benesch-A.C.T-2Het doel in het ontwerp van Wilson Benesch is het behoudt van energy en impuls. Door zo simpel mogelijke filters van de 1e orde (in veel modellen worden enkele drivers helemaal ongefilterd gebruikt) te gebruiken, is de faserespons zo recht mogelijk en gaat zo min mogelijk impuls (die belangrijk is voor snelle transiënten in de muziek) verloren. Doordat bovendien de drivers zoveel mogelijk even groot zijn, zal de tonale balans over het gehele hoorbare bereik dat ook zijn. Hierdoor is de homogeniteit optimaal.

Het geluid van Wilson Benesch speakers is 3D, open, snel, neutraal, zeer gedetailleerd en perfect gefocust. Dit echter zonder hardheid of stress.

De draaitafel

Wilson Benesch ACT OneIn de historie van Wilson Benesch is het allemaal begonnen met een draaitafel. Voor dit project kreeg het bedrijf door zijn innovativiteit een behoorlijke subsidie toegekend. Hiermee ontwikkelden zij de eerste subchassis draaitafel met carbon fiber technologie. De hierop gebruikte A.C.T. (Advanced Composite Technology) One toonarm was de meest geavanceerde in zijn soort, gemaakt van ‘Aerospace quality’ carbon. De 3-punts Kinematic lagering en het gebruik van het contragewicht zijn nog steeds innovatief te noemen.

Wilson Benesch Circle 2525 Jaar later brengt Wilson Benesch nu de ‘Circle 25’ uit. Deze zeer elegante draaitafel zet opnieuw de maatstaf in gebruik van hoogwaardige materialen en de daaruit voorvloeiende compleet vanzelfsprekende weergave. De ACT 25 arm is een doorontwikeling van de ACT 0.5 en is nog stijver en lichter. De basis van de Circle 25 is ongelooflijk stijf en inert. Dit alles zorgt voor een van de fraaist ogende en meest natuurlijk klinkende draaitafels op de markt.

Meer informatie vindt u op de Internationale Website van het bedrijf. Hier vindt u ook alle specificaties en white papers.


Geometry Series

Wilson Benesch Vertex

De Vertex is een 2-weg monitor met geïntegreerde stand. De Tactic II mid/woofer is ongefilterd en dus bliksemsnel. De hybride koolstof/zijde Semisphere tweeter is een van de meest open klinkende tweeters op de markt.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Vector

De Vector heeft ook een ongefilterd midden en een extra woofer voor ongekende openheid en detail gecombineerd met een verrassend laag. De A.C.T. behuizing is zo stijf, dat deze geen complexe bracing nodig heeft.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Discovery II

Opvolger van de legendarische originele Discovery, een van de meest succesvolle modellen van het merk. Isobaric laagweergave met extreme diepgang en definitie voor de grootte en een 3D geluidsbeeld zonder enige hardheid.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch A.C.T. One Evolution

Een ontwerp met alle technologie van WB – Troika – Semisphere – Tactic II in een adembenemend mooi ontwerp. De A.C.T. traditie wordt op indrukwekkende wijze voortgezet.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Endeavour

Misschien wel de allerbeste monitor op de markt… Verbluffende 3D afbeelding en laagweergave. Een muzikaliteit die zijn gelijke niet kent in zijn prijsklasse. De Endeavour legt de lat extreem hoog.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Resolution

Resolution niet alleen in naam, maar ook in uitvoering… Alle techniek van Wilson Benesch in één model: Isobaric laag, Troika midden/hoog en alle verdere afwerkingsdetails van de Geometry serie. Het geluid is van een ongelooflijke zachtheid en muzikaliteit, gecombineerd met ultieme snelheid en oplossend vermogen.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Cardinal

Het absolute topmodel en zonder meer een mededinger voor beste luidspreker ter wereld. Zijn rust, snelheid, openheid, detaillering, doortekening en muzikaliteit vinden geen gelijke.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Fulcrum

Een meer toepasselijke center voor de Geometry serie is niet denkbaar. Extreem krachtig en zeer laag in kleuring, brengt deze luidspreker iedere filmsoundtrack tot leven.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Wilson Benesch Torus

De meest onderscheiden subwoofer die geen subwoofer is… Ongelooflijk diep en snel laag uit een behuizing die geen behuizing is… Extreem innovatief en de moeite waard om meer van te weten.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]

P1 Collection


P1 collection

Alle modellen uit de Geometry serie kunnen worden geleverd in een bijzondere uitvoering van gekleurd carbon! Lees op onze speciale P1 collection pagina alles over deze bijzondere finish!

>> P1 collection paginaSquare Series 2

Square One

De Benjamin van het merk: een monitor met niet te onderschatten kwaliteiten. Als je wilt weten wat er werkelijk op de opname staat, is de Square One een zeer geschikte en muzikale keuze.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Square Two

Een absolute klassieker in de serie: de vloerstaande 2-weg Square Two. Snel, open, dynamisch en muzikaal: de Square Two is makkelijk aan te sturen en mag dicht bij de wand staan.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Square Three

Met meer dynamiek en authoriteit dan de Square Two, heeft deze 2,5-weg nog meer presentie en speelt luider en dieper in het laag met de voor Wilson Benesch zo kenmerkende openheid en snelheid.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Square Five

De top van de Square Serie… 2-Weg electrisch, 4-weg akoestisch. Met Troika systeem, isobaric laag en een 15 kg zware voet. Presteert ongelooflijk dynamisch, compleet en muzikaal.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]
Square Center

Het perfecte complement bij een surround-set van Wilson Benesch speakers: de Square Center. Met zijn zeer gedetailleerde en open klank is deze center een genot voor filmfijnproevers.

Specificaties | Brochure
[gap size=”50px”]

Analogue Collection

Circle 25 white

Vanwege het 25-jarig bestaan bracht Wilson Benesch een bijzonder product op de markt. Met een stijver en resonantiearmer materiaal als basis en een prachtige witte kleur, werd de Circle 25 draaitafel gecreëerd.

White paper | Brochure

Circle 25 black

Van de Circle 25 is ook een zwarte versie verkrijgbaar. Uiteraard met hetzelfde uitmuntende lager als de witte versie: high-tech CNC faciliteiten en materiaalkennis geven WB een enorme voorsprong op dit gebied t.o.v. de concurrentie.

White paper | Brochure
[gap size=”50px”]
A.C.T. 25 Tonearm

De A.C.T. 25 toonarm is een technisch wonder: 5x stijver dan staal en met een interne demping vele malen groter dan ieder ander materiaal. De Kinematic lagering is een werkelijk briljant simpele oplossing voor een wrijvingsloze beweging.

White paper | Brochure
[gap size=”50px”]
Nanotube One Tonearm

De Nanotube One Toonarm is nog stijver en lichter dan de A.C.T. 25 toonarm en hiermee de meest geavanceerde manifestatie van stijfheid en vrijheid van resonanties.

Specificaties | Brochure


Interview Craig Milnes
Wilson Benesch op Social Media