Vivid Audio

Vivid Audio is een fabrikant van innovatieve, toonaangevende, high-end luidsprekers. Ze worden door vele recensenten uitgeroepen tot de beste luidsprekers ter wereld…

In hun producten hoor je een absoluut compromisloze ontwerpbenadering terug. Vivid luidsprekers realiseren een onvergetelijke luisterervaring door het gebruik van zelfontwikkelde én geproduceerde luidsprekereenheden, filters en luidsprekerkasten. Daarmee hoort Vivid bij een zeer selecte groep van fabrikanten.

Het oog wordt ook niet vergeten: elke kast is uitgevoerd in een luxe metaal- of parelmoerlak, die met de hand wordt gepolitoerd om de diepe glans echt te laten schitteren.

Laurence Dickie en de Nautilus

Vivid Giya G3

Vivid Giya G3

Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag (marketing & sales) en Laurence Dickie (research & development). Een korte periode waarin zij al verschillende prijswinnende luidsprekers hebben ontworpen. Laurence Dickie is ook de ontwerper van de roemruchte B&W Nautilus luidspreker. Hij leidt nu een enthousiast R&D-team, dat de bij de Nautilus opgedane ervaring combineert met actuele kennis om te komen tot de Vivid luidsprekers. Lees hier meer over de ontwerpfilosofie van Vivid Audio.

Een revolutionair ontwerp

De vorm van de luidsprekers is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Vivid Oval V1.5

Vivid Oval V1.5

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Zo ontstonden de D26 tweeter, de D50 upper midrange driver, en de C125 bas-midrange driver. Deze gepatenteerde drivers zijn onmiddellijk herkenbaar aan hun conus, die gemaakt is van een aluminiumlegering.

Om de bas van de Giya luidspreker nog meer autoriteit en diepgang te geven, is een nieuwe bas-speaker ontwikkeld, de C205. De Giya gebruikt er 2, die zijdelings geplaatst zijn.

Geen resonanties of reflecties

In de Giya komen de gepatenteerde technieken terug die Vivid Audio heeft ontwikkeld ter eliminatie van vrijwel alle interne resonanties en reflecties. Kast, poorten en luidsprekers zijn zo in staat een verregaand neutraal en transparant geluidsbeeld neer te zetten.