Vivid Audio

Vivid Audio is een fabrikant van innovatieve, toonaangevende, high-end luidsprekers. Ze worden door vele recensenten uitgeroepen tot de beste luidsprekers ter wereld…

In hun producten hoor je een absoluut compromisloze ontwerpbenadering terug. Vivid luidsprekers realiseren een onvergetelijke luisterervaring door het gebruik van zelfontwikkelde én geproduceerde luidsprekereenheden, filters en luidsprekerkasten. Daarmee hoort Vivid bij een zeer selecte groep van fabrikanten.

Het oog wordt ook niet vergeten: elke kast is uitgevoerd in een luxe metaal- of parelmoerlak, die met de hand wordt gepolitoerd om de diepe glans echt te laten schitteren.

Laurence Dickie en de Nautilus

Vivid Audio is in de vroege jaren 2000 opgericht door Philip Guttentag (marketing & sales) en Laurence Dickie (research & development). Een korte periode waarin zij al verschillende prijswinnende luidsprekers hebben ontworpen. Laurence Dickie is ook de ontwerper van de roemruchte B&W Nautilus luidspreker. Hij leidt nu een enthousiast R&D-team, dat de bij de Nautilus opgedane ervaring combineert met actuele kennis om te komen tot de Vivid luidsprekers. Lees hier meer over de ontwerpfilosofie van Vivid Audio.

Vivid Oval V1.5

Vivid Oval V1.5


Een revolutionair ontwerp

De vorm van de luidsprekers is bepaald door bewezen akoestische principes tot in het extreme door te voeren, zonder rekening te houden met conventionele wijsheid en gewone kastbouwtechniek. Elk element van het ontwerp is diepgaand onderzocht, van de gepatenteerde handgebouwde luidsprekers tot de geavanceerde composiet behuizing, waarin resonanties en reflecties meedogenloos uitgeschakeld worden.

Tijdens het ontwerpen van de eerste Vivid Audio luidspreker bleek geen enkele bestaande luidsprekereenheid te voldoen aan de eisen die Laurence Dickie stelde. Daarom besloot hij maar zijn eigen drivers te ontwikkelen en fabriceren…

Kaya

KAYA luidsprekers zijn onmiskenbaar Vivid Audio. Met hun gewelfde profiel, gepatenteerde technologie en de, vrij van resonanties en kleuring, weergaloze geluidsweergave. Het gaat alleen maar om de muziek en niets anders. Een stille revolutie? Ja. De gladde strakke lijnen van de luidsprekers, de gedetailleerde gerichte geluidsweergave die je de muziek inzuigt en je aandacht vasthoudt. Easy living en een verrijking voor het leven.
Authentiek

Vivid Audio Kaya 45

Vivid Audio Kaya 45

De Kaya serie heeft de authentieke Vivid Audio luisterervaring. Een evolutie die voortborduurt op alles wat Vivid Audio tot die bijzondere ervaring maakt. De slanke, compacte behuizingen zijn ontworpen om op te gaan in de ruimte in plaats van deze als statement te domineren.

De plaatsing van de tweeter en mid-range driver zorgt voor een meer directioneel geluid waardoor de luisteraar als het ware de muziek wordt ingezogen om te kunnen genieten van elk detail in het zuivere geluidsveld.

KAYA is de eerste serie die is ontwikkeld in samenwerking met industrieel ontwerpers Matt Longbottom en Christoph Hermann. Voor hen was KAYA de perfecte ontwerp uitdaging om een ontwerp te maken dat de kern van Vivid Audio’s filosofie waarborgt – klank bepaalt de vorm – maar dat voor de hele serie ook toegankelijk is. Matt’s ervaring met meubel ontwerp en daarmee het snijvlak van mens en product komt bij KAYA perfect samen.

Chris Hermann heeft zijn ervaring op het gebied van generatief ontwerp toegepast op de luidspreker roosters om optimale geluidsweergave te garanderen. Het resultaat van hun samenwerking is een prachtig vormgegeven serie luidsprekers.