Over TonTräger Audio

TonTräger Audio is een jong creatief bedrijf dat high-end audiomeubels maakt voor het ultieme luistergenot. Ze zijn gevestigd in Füssen, Duitsland, omgeven door een adembenemend zicht op een meer aan de Bavariaanse Alpen.

De werkplaats is gesitueerd in het iconische ‘Hanfwerke’ bedrijfsgebouw, een historisch industrieel gebied aan de oever van de revier de Lech. Sinds 1857 worden hier touwen en koorden uit hennep en vlas geproduceerd, maar het eindigen van de productie in 2009 trok kunstenaars en handwerklieden aan om de lege gebouwen weer leven in te blazen. Hier is het, in deze unieke ambiance, dat TonTräger Audio haar prototypes ontwikkelt en produceert.

Hoe het begon…

…Met een nieuwe aangeschaft paar luidsprekers van Harbeth Audio! Zoals iedere trotse bezitter van Harbeth, werd het TonTräger team geconfronteerd met het dilemma waar de luidsprekers op te plaatsen. Als door de wol geverfde handwerklieden en muziekliefhebbers zagen ze  geen natuurlijkere weg dan aan het werk te gaan en hun eigen stands te ontwikkelen. Ze kregen daarbij hulp van professionals. Dietmar Sutter en het team van “HiFi-Bauernhof”/Altusried speelde een adviserende rol op tonaal niveau. Samen werkten zij met TonTräger aan de vereisten voor de nieuwe luidspreker-stands. Dit vormde de basis van hun eerste ecologische luidspreker-stand uit solide hout, geschikt voor alle Harbeth monitor luidsprekers.

Liefde voor muziek

De liefde voor handwerk en muziek inspireerde en leidde TonTräger Audio op hun weg, met als resultaat deze ongeëvenaarde producten voor de meest kritische luisteraar. TonTräger audiomeubels zijn het resultaat van een unieke fusie van audiofiel luistergenot en een verfijnd ontwerp en functionaliteit.

100% Audio – 100% Handwerk – 100% Organisch

Geïnspireerd door hun persoonlijke levensstijl, voelde het natuurlijk om ook een organische productieketen voor de TonTräger audiomeubels te ontwikkelen. Er worden houtsoorten gebruikt die uitsluitend afkomstig zijn van lokale FSC-gecertificeerde bossen, het oppervlak van de producten wordt behandeld met oplosmiddelvrij natuurlijke oliën en pigmenten en er worden plastic-vrije verpakkingen gebruikt. TonTräger zet de standaard voor kwaliteit en duurzaamheid in de hifi sector.

De TonTräger Reference Stands

Speciaal voor de luidsprekers van Harbeth ontwikkelde TonTräger Audio een lijn stands die het allerbeste uit deze luidsprekers weet te halen. Eigenschappen die alle Reference stands gemeen hebben:

  • Handgemaakt. TonTräger Audio stands worden gefabriceerd met de hoogst mogelijke precisie.
  • Resonantiedemping en ontkoppeling. Door uitstekende houten ‘pennen’ wordt de resonanties van de behuizing gedempt en de luidspreker/stand van de vloer ontkoppeld. Zie hier details van de constructie.
  • Materialen. Er worden uitsluitend hoge kwaliteit ruwe materialen gebruikt.
  • Solide hout. Er wordt alleen gebruik gemaakt van hout van FSC-gecertificeerde locale bossen.
  • Meerlaagse coating. Alle oppervlaktes worden gecoat met natuurlijke oliën en pigmenten in meerdere lagen. Meer details hier.
  • Metaal- en plastic-vrij. TonTräger Audio vermijdt bewust het gebruik van metalen of plastic elementen.
  • Gemakkelijke installatie. De TonTräger Audio stands zijn reeds volledig geassembleerd.

Voor het beste resultaat op een niet volledig vlakke vloer is een spekstenen tegel als extra optie aan te bevelen. Neem contact met ons op voor details.

[products columns=”3″ tag=”TonTräger”]