Linn Sondek LP12

De Sondek LP12 – geïntroduceerd in 1972 – was het eerste product van Linn en maakte het mogelijk om aan te tonen dat de bron in de audioketen het meest belangrijke component is. Immers, informatie die bij de bron verloren gaat, kan de beste versterker of luidspreker nooit meer terugbrengen. Anderzijds, bij de bron ontstane vervorming kan door de beste versterker of luidspreker niet weggepoetst worden!

De Linn Sondek LP12 is nog steeds minstens zo populair als bij zijn introductie en bovendien wordt de draaitafel steeds weer doorontwikkeld, waardoor deze altijd actueel blijft.


Een uniek kenmerk van een goed afgestelde LP12 is zijn muzikaliteit: met een enorme speelvreugde, ‘tunefulness’ en timing, beleef je je muziek compleet opnieuw. Deze combinatie van kwaliteiten wordt zelden tot nooit gevonden in andere draaitafels, ongeacht de prijsklasse.

Linn LP12Een verdere bijzonderheid van de LP12 is zijn opwaardeerbaarheid: je kunt beginnen met een Linn Majik LP12 en deze stap voor stap uitbouwen tot een ‘full blown’ exemplaar. Om je te assisteren in het beoordelen van de verschillende kwaliteitsstappen, hebben wij altijd genoeg demo-exemplaren van de LP12 voorhanden om een upgrade te laten horen, waarbij de tafel verder compleet hetzelfde wordt gehouden. Hierbij zullen we je steeds adviseren wat de meest zinvolle stap is in het upgrade-traject.

Uiteindelijk is de beste manier om een LP12 te ervaren, deze te beluisteren. Maak eens een vrijblijvende luisterafspraak en leer wat een LP12 voor jouw muziekbeleving kan betekenen. De Linn LP12 is een product voor het leven en gaat door zijn productiekwaliteit ook gerust een heel leven mee!

LP12 BBGZ 001Technische kenmerken:

  • gepatenteerd extreem geruisarm lager
  • perfect uitgebalanceerd plateau met hoge massa
  • zeer stijve en stabiele plintconstructie uit massief hardhout
  • topplaat uit roestvast staal
  • zeer stil draaiende 24-polige synchroonmotor (of DC motor in de Radikal versie)
  • snaaraandrijving met extreem precies gedraaide poelie
  • upgradeable!

Video – Hoe werkt een Sondek LP12?