Jan

Mijn eerste stappen binnen de hifi zijn inmiddels al heel wat jaren geleden gezet. Ik kon echt dromend voor de etalage van een hifi-winkel staan. Al vooraf genieten van wat er eventueel zou gaan komen. Nu jaren later brandt dat vlammetje nog steeds en word ik met nieuwe producten toch weer die kleine jongen voor die etalage.

Sinds velen jaren heeft de Linn Sondek LP12 mijn hart gestolen. De blijvende ontwikkeling van een draaitafelconcept dat inmiddels al meer dan 40 jaar het muzikaalste blijkt te zijn – laat mijn hart sneller kloppen. LP12 is een specialisme dat niet zomaar komt met de verkoop van een paar draaitafels: pas na jarenlange ervaring met opbouwen, onderhouden en opwaarderen van honderden LP12’s kan ik ieder schroefje benoemen.

De bewondering voor de hoge techniekstandaard van Linn vind ik ook terug in mijn andere hobby’s: met veel plezier kan ik werken met auto’s die dezelfde liefde verdienen. Restauraties van een prachtige BMW 316 op leeftijd, maar ook van Porsche. Wat we nu soms vintage noemen – ook in de audio – is vaak nu nog steeds relevant. Zo zijn de LS3/5A luidsprekers, maar ook de versterkers van QUAD deel van een stuk audio historie die absoluut de moeite waard is te bestuderen.