“… reconstructing the sound that touches a listener deep in the heart, that decays and lingers in the aura of afterglow. That’s how Luxman differs from others…“

Filosofie

De naam Luxman is al sinds 1925 een legendarische in audio-land. De extreem mooie opbouw en geluidskwaliteit van de producten zijn boven iedere twijfel verheven. Een natuurlijke klank is het doel van Luxman. Dit om een intieme dialoog te verkrijgen tussen luisteraar en muziek. De passie die door de muzikant in de muziek is gelegd en de opnametechnici die dit zo goed mogelijk hebben vastgelegd vormen de basis voor het blijven verbeteren van hun product. De geluiden en delicate tonale nuances die de ziel van de artiest overbrengen alsmede de atmosfeer in de concertruimte/opnameruimte wil Luxman zo puur mogelijk overbrengen.

Luxman D-05u

Luxman D-05u

Luxman heeft duidelijk een klankideaal… Zoals de ‘voicing’ goeroe van Luxman, Mr. Hashimoto het beschrijft:

“What we are trying to achieve is to generate alpha wave in the listener’s brain, so that they can feel the expression of players, the size of music hall similar to a live performance. As their drink gets tastier and they would want to listen (to the music) longer. These are the sonic characteristics that we are aiming for. Alcohol, Sake, wine, and beer become more delicious. Music makes people feel that they want to be listening forever. I want to make comfortable sound.”

Wat Hashimoto hier bedoelt met “comfortable sound” is dat het je geen moeite moet kosten om de muziek tot je door te laten dringen. En dit is precies wat er gebeurt met Luxman: de muziek is vanzelfsprekend aanwezig, waarbij de elektronica een stapje terug neemt.

Luxman L-590AXII

Luxman L-590AXII


Compleet gamma

Het gamma van Luxman is erg compleet: zij hebben CD-spelers, DAC’s, geïntegreerde versterkers, voor- en eindversterkers, phono-trappen, hoofdtelefoonversterkers, kabels en een draaitafel in het programma.

Wij hebben in onze demo-voorraad permanent de L-509X , L-590AXII, L-550AXII en L-505uXII geïntegreerde versterkers opgenomen, alsmede de DA-150 en DA-06u DAC, P-750U en P-200 hoofdtelefoonversterkers en EQ-500 phonotrap. Andere producten zijn op aanvraag ook te beluisteren! Vraag het gewoon!

De klank

Bijzonder is naar onze mening de afwerking en geluidskwaliteit van de componenten. Het Luxman geluid laat zich omschrijven als zeer open en ruimtelijk, levendig, kleurrijk, muzikaal, ritmisch en stabiel. Vooral de klasse A versterkers zijn fenomenaal: vergist u zich niet in de lage opgegeven vermogens! Deze versterkers klinken zeer krachtig en gecontroleerd. De bronnen van het merk hebben dezelfde soevereiniteit in hun klank: een overzichtelijk 3D geluidsbeeld van absolute neutraliteit en een weldadige hoeveelheid details zonder ooit nerveus of opdringerig te zijn.

Een combinatie van Luxman met bijvoorbeeld Harbeth, Manger of Vivid Audio is van grote klasse!

Reviews

Zie hieronder links naar reviews: