Hoor je muziek, niet je kamer

Iedere kamer heeft zijn eigen specifieke ‘sound’. Als je investeert in een topklasse muzieksysteem, waarom dan je kamer zo’n grote invloed laten hebben op wat je hoort? Verwijder de ongewenste vervormende effecten van je luisteromgeving en leg het ware geluid van de muziek bloot.

Space Optimisation gebruikt geavanceerde akoestische modellen om een compleet beeld op te bouwen van hoe jouw luidsprekers, hun plaatsing en de unieke karakteristiek van jouw kamer een interactie aangaan en zo bepalen wat jij hoort. Het systeem kan precies identificeren welke frequenties onnatuurlijk worden vervorm door jouw omgeving en reduceert hun energie, om muziek te laten horen die anders verborgen was gebleven.

Welke luidsprekers je ook gebruikt en hoe je je kamer ook hebt ingedeeld, jij hoort een weergave die uniek voor jouw sitatue is geoptimaliseerd.

Alle Linn systemen hebben Space Optimisation ingebouwd en het is een gratis software update voor alle Linn DS gebruikers, hoe oud de DS ook is.

Geoptimaliseerd voor de speakers van jouw keuze

Jouw speakers spelen een belangrijke rol in het bepalen van het gedrag van het geluid in jouw kamer. Omdat iedere luidsprekerontwerper anders is, heeft het geluid van jouw specifieke luidsprekers een unieke set interacties met jouw omgeving.

Space Optimisation modelleert deze interactie door rekening te houden met de karakteristiek van jouw speakers, zoals de positie van de luidsprekereenheden en de respons van bas reflex poorten.

Door deze informatie te combineren met het model van de kamerakoestiek, stelt dit Space Optimisation in staat het geluid op individuele wijze te optimaliseren voor jouw gekozen luidsprekers.

Ontworpen om te werken met welk merk luidsprekers jij ook kiest.

Zie hier voor een up-to-date lijst met ondersteunde luidsprekers >

Plaats je speakers waar jij ze wilt

De interacties tussen jouw luidsprekers en de wanden van de kamer kunnen het geluid dramatisch vervormen. Bijvoorbeeld het plaatsen van een luidspreker dicht tegen een muur zal energie vooral in de lage frequenties toevoegen, waarbij gedeeltes van de muziek worden gemaskeerd.

Tot op heden was er de keuze: of plaats de luidsprekers op de ideale positie voor het geluid, of kies een meer praktische locatie met een compromis voor de geluidskwaliteit.

Ideale luidsprekerplaatsing voor geluid
Onpraktisch voor jou en je familie


Luidsprekerplaatsing met Space Optimisation

Goed geluid vanaf een meer praktische locatie

Space Optimisation is in staat het geluid van de ideale positie te recreëren vanaf de geprefereerde, praktische locatie voor het beste van twee werelden. Nu kun je je luidsprekers daar plaatsen waar je ze wilt hebben en toch genieten van een geweldige geluidskwaliteit.

 

Geoptimaliseerd voor jouw eigen omgeving

De karakteristieken van jouw kamer hebben invloed op wat je hoort. Geluidsgolven reflecteren tegen je muren, plafond en vloer en creëren pieken en dalen van energie op specifieke frequenties. Constructiematerialen, meubilair en zaken als deuren en ramen hebben ook invloed op hoeveel energie wordt gereflecteerd en de tijd dat het duurt voordat deze uitdooft.

Space Optimisation staat het ons als specialist toe om de precieze frequenties te identificeren die van invloed zijn en deze te reduceren met de juiste hoeveelheid om zodanig het vervormende effect van de kamer te verwijderen zodat de muziek zijn ware aard toont.

Ontwerp je kamer dus zoals jij dat wilt en wij zorgen ervoor dat de prestaties worden geoptimaliseerd specifiek voor jouw situatie.

Space Optimisation+

Linn’s Exakt systemen brengen een verbeterde versie van deze technologie: Space Optimisation+

Exakt houdt rekening met de gemeten respons van iedere individuele luidsprekereenheid en levert zo een nog geavanceerder luidsprekermodel die niet alleen specifiek is voor het model luidspreker, maar voor het unieke paar speakers bij jou thuis.

Deze geavanceerde benadering van speaker modellering betekent dat Space Optimisation+ een veel grotere mate van precisie kan toepassen bij het optimaliseren van het geluid, gepersonaliseerd voor jouw specifieke paar luidsprekers.

Ieder Exakt systeem profiteert van het nauwkeurigere luidsprekermodel voor een preciezere optimalisatie.

Lees meer over Exakt >

Beluister het zelf

Probeer een Linn systeem met Space Optimisation uit.

Neem contact op:

Hilversum Zevenbergen