Harbeth SHL5 Plus

Harbeth

Harbeth logo
 

RosewoodP3ESRHarbeth maakt al 40 jaar de muzikaalste luidsprekers ter wereld. Hun ‘Monitor’ serie modellen worden al jaren gebruikt door de BBC. Bijzonder is dat de ‘Domestic’ modellen technisch identiek zijn en in de huiskamer net zo goed presteren als hun broertjes in de studio.

Bijzonder aan Harbeth luidsprekers is hun openheid en natuurlijkheid. Zij hebben hiermee de unieke eigenschap je volledig in de muziek op te laten gaan, waarbij je de techniek direct vergeet. Voor veel muziekliefhebbers is Harbeth daardoor een ‘eindpunt’ in hun ontdekkingstocht naar de ultieme luidspreker.

“The Harbeth Monitor 30.1 is the best compact two-way speaker system I have ever heard, regardless of design type, cost, or complexity.”Paul Seydor, The Absolute Sound

31Harbeth_30.1Van de P3ESR ‘schoenendoos’ tot de machtige Monitor 40.2: iedere Harbeth is een unieke combinatie van traditie en technologie. In de klassieke behuizingen vind je ’s werelds beste drivers en middels de computer ontworpen en geoptimaliseerde wisselfilters. Het is deze zeldzame combinatie van beproefde en geavanceerde technologie die het natuurlijke geluid geeft waar Harbeth beroemd mee is geworden.

Het hart van iedere Harbeth is hun unieke RADIAL™ conustechnologie. RADIAL™ is een enorme stap voorwaarts in luidsprekertechnologie – niets verslaat het materiaal in zijn ‘erbij aanwezig zijn’ ervaring.

“Alan Shaw’s new Super HL5 plus is one of the most beautiful-sounding speaker systems I’ve heard since the original Quad electrostatics.” Paul Seydor, The Absolute Sound

Een muzikale en meeslepende weergave, een enorme openheid en natuurlijkheid en een hoge nauwkeurigheid zonder vermoeidheid: Harbeth levert de ultieme luisterervaring. Bereid je voor op het compleet herbeleven van je gehele muziekcollectie!

Voor een overzicht met informatie en specificaties van alle modellen, download de Harbeth brochure.Harbeth fabrieksbezoek
40th Anniversary Limited Edition modellen


40th Anniversary SHL5 Plus

40th Anniversary SHL5 Plus

Harbeth M40.2 40th Anniversary

Harbeth M40.2 40th Anniversary

Harbeth bestond in 1977 40 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden! Om deze reden bracht Harbeth  speciale ‘40th Anniversary Limited Edition‘ versies van een aantal van hun modellen op de markt. In de eerste lichting waren de SHL5 Plus en M40.2 aan de beurt. Beide modellen zijn uitgevoerd in walnoot fineer met de volgende bijzonderheden:

  • Luxe ’40th Anniversary Limited Edition’ badge op grille, baffle en achterzijde (magnetisch op de grille)
  • WBT NextGen aansluitingen
  • Audiofiele polypropyleen condensatoren in het wisselfilter
  • Custom bi-wire links voor de SHL5plus
  • Custom Harbeth interne kabel

Harbeth M30.2

Harbeth M30.2 Limited Edition

Tijdens High End München 2017 presenteerde Harbeth de volgende aanwinst in hun lijn van jubileummodellen. Dit keer werd de Harbeth Monitor 30.1 onder handen genomen, resulterend in de Harbeth M30.2 Limited Edition. Heel bijzonder is het gekozen fineer: zilver eucalyptus, met een zeer luxueuze, bijna 3-dimensionale uitstraling. De features van de nieuwe M30.2 Limited Edition komen grotendeels overeen met die van de eerdere modellen. De M30.2 LE wordt echter niet geleverd in walnoot, maar in het prachtige ‘zilver eucalyptus’ en met een tweeter met nieuwe zilverkleurige look. Tegelijk met de M30.2 Limited Edition werd ook een M40.2 versie uitgebracht in dezelfde gelimiteerde finish.

De volgende serie jubileummodellen van het 40-jarig bestaan waren de P3ESR en M40.2, beide in een prachtige ‘Olive Wood’ uitvoering.

Als laatste model in de 40th Anniversary serie is de Compact 7ES-3 uitgekomen. Met alle eerdere details van de andere 40th Anniversary modellen, was dit voor Alan Shaw een bijna emotioneel weerzien met het sinds 1997 niet meer gewijzigde model. Omdat de C7ES-3 het eerste model is dat niet naar een bestaand BBC model was ontwikkeld, had Alan Shaw destijds een schoon vel om mee te werken. De ontwikkelaar heeft daarom een bijzondere band met dit model. De C7ES-3 is gelimiteerd verkrijgbaar in een prachtige ‘Tamo Ash’ finish.

Harbeth C7ES-3 40th Anniversary

Harbeth C7ES-3 40th AnniversaryReguliere Modellen


[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″ class=”mtn”]P3ESR/M20.1[/custom_headline]De ‘benjamin’ van de serie… Een ongelofelijk openheid en basweergave uit een prachtige behuizing niet groter dan een schoenendoos… Zijn holografische afbeelding en muzikaliteit zijn betoverend!

Door zijn grootte is de P3ESR het meest geschikt voor ‘near field’ luisteren in een kleinere kamer. De P3ESR kan door zijn gesloten behuizing straffeloos wat dichter bij de muur worden geplaatst dan de andere modellen.

p3esr

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″ class=”mtn”]Compact 7ES-3[/custom_headline]De Compact 7ES-3 is de absolute allrounder: makkelijk te plaatsen, makkelijk aan te sturen en onkritisch in de muziekkeuze. Met de C7ES-3 wordt luisteren weer genieten!

De C7ES-3 heeft van alle modellen de meest ‘verzadigde’ en rijke klank en heeft veel rust. Tegelijkertijd is zijn timing subliem en zijn afbeelding compleet vrij van de kast. Pure magie!

Harbeth Compact 7ES-3

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″ class=”mtn”]Super HL5 Plus[/custom_headline]De meest onderscheiden Harbeth zet een adembenemend groot 3D geluidsbeeld neer en is tonaal zo goed als perfect. Een luchtig hoog en rijk laag sluiten perfect aan bij het volledig open middengebied. Wow!

De Super HL5 Plus biedt een weergave die je de ‘hifi’ doet vergeten en je meesleurt in een reis door de muziek. de ‘HL5’ is makkelijk aan te sturen, maar haalt tegelijkertijd het beste uit de aangesloten electronica.

Harbeth Super HL5 Plus

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″ class=”mtn”]Monitor 30.1 Domestic[/custom_headline]De M30.1 brengt je dichter naar de muzikant dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Zijn evenwichtigheid en dynamiek maken hem een echte monitor, zonder vermoeiend te worden. De M30.1 verveelt nooit!

Het middengebied van de M30.1 is wereldberoemd en toont de opname voor wat zij is. De hoogweergave is dynamisch en open zonder enige scherpte.

Harbeth M30.1

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″ class=”mtn”]Monitor 40.2 Domestic[/custom_headline]De absolute referentie… Een voorbeeld van natuurlijkheid, gemak en rust. Een groots en dynamisch geluidsbeeld en een ongelooflijke muzikaliteit maken deze speaker tot een van beste in zijn klasse.

De M40.2 gedijt het beste in een wat grotere luisterruimte, waar zijn absolute controle en overzicht, klankechtheid en complete vanzelfsprekenheid maatstaven zet, ongeacht prijs.

Harbeth M40.2


Reviews


[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h6″ class=”mtn”]Reviews P3ESR/M20.1[/custom_headline] [custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h6″ class=”mtn”]Reviews C7ES-3[/custom_headline] [custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h6″ class=”mtn”]Reviews SHL5/SHL5 Plus[/custom_headline] [custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h6″ class=”mtn”]Reviews M30.1/M30.2[/custom_headline] [custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h6″ class=”mtn”]Reviews M40.2[/custom_headline]

Harbeth op Social Media