Grimm

Audio


“The world’s best complete audio system”Positive Feedback (Grimm LS1)

Grimm Audio

Grimm Audio bestaat sinds 2004, is gevestigd in Eindhoven en bestaat uit een aantal van de slimste Nederlandse audio technici van Nederland. Alle Grimm producten kunnen bogen op een ruime dosis gezamenlijke kennis van de grootste wetenschappers in de wereld van de audio-elektronica, akoestiek en fysica. Met een mix van ervaringen door vele jaren luistertraining, professionele ‘engineering’ en audiofiel enthousiasme, is een lijn van producten ontstaan die zowel door de professionele- als consumentenwereld beschouwd wordt als behorende bij het beste dat verkrijgbaar is op de markt.


Grimm LS1 life style
“Een systeem dat muziek in zijn waarde laat. Geen kleuring. Geen sausjes… Puur muziek. Puur genieten.”Alpha Audio (NL, Grimm LS1a)

Gedreven door vooruitgang

Het eerste product van Grimm was de AD1, een discrete 1 bit analoog naar digitaal omzetter, die nog steeds de absolute norm is voor geluidskwaliteit. Tijdens het verfijnen van het klok-circuit van de AD1 werd de CC1 master clock ontwikkeld, met de laagst meetbare jitter-waardes in de professionele audio-industrie. Het is het kloppende digitale hart van vele studio’s in de wereld.

Grimm AD1Grimm CC1

Voor de beroemde Wisseloord studios werd de TPR serie studio-kabels ontwikkeld: een neutraal klankbeeld voor een betaalbare prijs. Daarna werd het vlaggenschip ontwikkeld van Grimm Audio – de LS1 – door Positive Feedback bestempeld als “the world’s best complete audio system“. Het is een referentie in vele studio’s en een bron van muzikaal plezier in vele huiskamers.

Grimm TPM kabels
“Wij kunnen oprecht niet zomaar een systeem met losse componenten samenstellen dat beter presteert dan dit actieve systeem van Hollandse bodem.”Alpha Audio (NL, Grimm LS1a)

Het LS1 referentie luidsprekersysteem

Filosofie

Grimm’s audio doel is om producten te ontwerpen die je van muziek laten genieten in al zijn schoonheid. Vanuit Grimm’s werk in professionele audio, hebben zij geleerd muziek te reproduceren die zo dicht mogelijk ligt bij de originele intentie als mogelijk. De LS1 belichaamt die visie perfect – een geluidssysteem precies zoals deze zou moeten zijn.

De perfecte muziekreproductie gaat om het op zijn plek krijgen van alle kleine puzzelstukjes – hierbij mag niets verloren gaan, noch worden toegevoegd. De LS1 biedt deze nauwkeurigheid en reproduceert een muziekstuk op muzikale en accurate wijze, met alle schoonheid intact.

Optimale techniek = optimale muzikaliteit

Door het integreren van topkwaliteit digitale signaalbewerking, D/A omzetters en versterkers in een van de poten van de luidsprekers, is Grimm in staat techniek te gebruiken zoals nooit eerder iemand die had gebruikt. Hierdoor is de LS1 niet alleen een luidspreker, maar een compleet audio-systeem. Je hoeft slecht een analoge of digitale bron aan te sluiten en van de muziek te genieten on de hoogst mogelijke kwaliteit.

De LS1 biedt een extreem rechte frequentie- en fase-respons en heeft een welhaast ideaal akoestisch gedrag. Hierdoor zijn de tonaliteit en de ruimtelijke informatie volledig correct, maar ook muzikaal. Alles klopt gewoon! De technologie doet een stap terug en de muziek komt als vanzelf naar voren…

“De LS1 is met afstand de beste speaker die AUDIO ooit het genoegen had te testen in meer dan 35 jaar; dit in het bijzonder voor de twee cruciale audiofiele disciplines van neutraliteit en detailweergave.”AUDIO (DE, 4/2013)

Modellen


Grimm LS1a

LS1a

De ‘instapper’ van de serie, met alle LS1 eigenschappen, maar een eenvoudigere woofer, kast en grondplaat. Voor de prijs onverslaanbaar!

Grimm LS1

LS1

De ‘oerversie’… Het referentie-model van vele studio’s en high end muziekliefhebbers. Magnesium woofer.

Grimm LS1be

LS1be

Een extreem inerte kast, perfect glad front en een beryllium tweeter voor nog lagere vervorming. Een grensverleggende ‘benchmark’…

LS1s subwoofer

Door de LS1s stereo subwoofers toe te voegen, kan de LS1 worden uitgebreid tot een perfect tijdscorrect drie-weg systeem met betere prestaties onder 40 Hz. Er zijn twee types: de LS1s en de LS1s-dmf. De laatstgenoemde is uitgerust met digitale motional feedback, voor een extreem lage vervorming met nog meer resolutie en strakheid in het laag. Beide subwoofers zorgen ervoor dat het systeem gemakkelijker luid en diep kan spelen, ook in de grootste kamers. De subwoofers worden zeer elegant geplaatst op de bestaande voetplaat en vormen optisch een prachtig geheel met de luidsprekers.


Grimm LS1s sub

LS1r afstandsbediening

De afstandsbediening van de LS1 biedt een fraai vormgegeven volumeregeling en de optie om te schakelen tussen de verschillende bronnen, zoals USB, een CD-speler, een streamer of een phono voorversterker. Er kan tevens een infrarood afstandsbediening worden ingeleerd om de LS1r op afstand te bedienen. Twee extra digitale ingangen breiden het maximaal aan te sluiten aantal bronnen nog verder uit.

Grimm ls1r remote

LS1i USB interface

De LS1i USB interface maakt het mogelijk een streamer of computer met de LS1 te verbinden om audio af te spelen. Via de LS1i kan ook de LS1 worden geconfigureerd. De LS1i ondersteunt DSD tot en met DSD128 en PCM tot en met 24bit/384kHz (DXD).