(R)evolutionair

Het gebeurt maar zelden dat audio-producten nog werkelijk revolutionair genoemd kunnen worden. Het is de ontwikkelaars van Devialet met Devialet Expert Pro echter gelukt om juist zo’n product op de markt te zetten. Een ander woord doet de prestaties en mogelijkheden tekort…

Hoe te beginnen met het beschrijven van zoiets bijzonders? Om te beginnen zijn er nu 3 verschillende modellen in de Devialet Expert Pro serie: de 140, 220 en 250.  Het getal staat voor het vermogen dat de versterkers kunnen leveren. Alle modellen kunnen worden uitgebreid van Stereo naar Dual-Mono en heten dan 210, 440 en 1000. Er worden dan twee exemplaren gebruikt, ieder als monoblok.
Devialet Expert 200
Alle Devialet Expert Pro modellen zijn voorversterker, eindversterker, DAC en streamer in een werkelijk adembenemend elegante behuizing. Ze zijn alle drie zeer energiezuinig en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt. Alle bediening gebeurt met een al even oogverblindend mooie uit aluminium opgetrokken radiografische afstandsbediening of door de Devialet ‘App’ (iOS en Android).

Technologie

Het ruime vermogen van de versterkers wordt ontwikkeld door een bijzondere combinatie van klasse A en klasse D versterkertechnologie – ‘ADH‘ genoemd – in een unieke fusie: nooit eerder werden de positieve effecten van beide technologieën zo succesvol met elkaar verenigd: deze versterkers zijn stabiel met iedere luidspreker. Ze ruisen niet, brommen niet en zijn hiermee in effect de technisch meest ideale versterkers ooit.
Devialet Expert Pro binnenkantMaar de Devialets zijn niet alleen versterker/DAC: ze kunnen ook draadloos (of bedraad) muziek streamen vanuit de PC of Mac! Dit maakt de apparaten tot de modernste en veelzijdigste apparaten op de markt.

De mogelijkheid om direct vanuit iTunes de muziek te streamen naar de Devialet modellen, is voor velen een godsgeschenk: de software van Devialet omzeilt de iTunes audio-‘core’ voor de best mogelijke geluidskwaliteit, maar de gebruiker behoudt het gemak van een bibliotheek in iTunes. The best of both worlds! Ook zijn de Expert Pro modellen uitstekend te gebruiken in combinatie met Roon.

Het aantal aansluitingen van het apparaat is voldoende voor de meest ingewikkelde systemen: zo kunnen de ingangen zowel digitale als analoge signalen accepteren (analoge signalen worden gedigitaliseerd met de meest precieze 24bit/192kHz A/D omzetters) en ook worden ingesteld als uitgang. Zelfs een draaitafel kan worden aangesloten via een volledig programmeerbare phono-trap.

Speaker Active Matching

Devialet Expert radioagrafische afstandsbedieningEen extra bijzonderheid van de Devialet versterkers is ‘SAM‘ (Speaker Active Matching). Dit is een unieke technologie, door Devialet zelf ontwikkeld, om de laagweergave tot 150 Hz van een luidsprekersysteem te karakteriseren en corrigeren. Hiervoor meet Devialet de specifieke karakteristiek van de laagweergevers van een groot aantal speakers en kan dan tijdens muziekweergave het tijdsdomein van het laag perfectioneren en zelfs het laag naar beneden toe uitbreiden!

Het voert hier te ver om alles over de verschillende modellen uit te leggen. Bezoekt u de website van de fabrikant voor alle benodigde informatie. Komt u ook gerust langs om dit wonder der techniek zelf te ervaren!

Uiteraard zijn ALLE modellen bij ons te beluisteren!


Modellen/prijzen


[products columns="3" tag="Devialet Expert Pro" orderby="price"]