CH Precision

CH Precision C1 en D1Het Zwitserse bedrijf CH Precision is opgericht door Florian Cozzy en Thierry Heeb (eerder werkzaam voor Anagram en Goldmund) als een mogelijkheid om producten te ontwikkelen die werkelijk creatief en innovatief kunnen worden genoemd. Het doel is duidelijk: het ontwikkelen van ‘State of the Art’ audio-apparatuur, die de kunst en wetenschap in de reproductie van muziek werkelijk een stap verder brengt. Dit is geen high-end audio, dit is ULTRA high-end audio… Dit lijkt een holle term, totdat een luistersessie u doet begrijpen dat dit verder gaat dan alles wat u ooit hoorde. Gelooft u het niet? Lees het review van de A1/C1/X1 door The Absolute Sound…

“The CH Precision A1 is not a good
amp; it is an extraordinary one.”Alan Taffel, The Absolute Sound

CH Precision D1Alle technologieën die CH Precision gebruikt in haar producten worden in eigen beheer ontwikkeld en uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat ze aan de extreem hoge standaarden voldoen die het team stelt. De fabricage wordt gedaan in Zwitserland door extreem getrainde en kundige vakmensen in een faciliteit die zich verder specialiseert in het produceren van precisie-instrumenten voor avionica (vliegtuig-elektronica) en mechanische horloges. Deze industriële benadering staat garant voor een bouwkwaliteit en duurzaamheid die uniek is in de audio-industrie. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de modernste technieken en de gebruikte componenten zijn zonder uitzondering afkomstig van Europese leveranciers, om hun kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen.

“This kind of sound did not exist until now. As far as I’m concerned, CH Precision is at the forefront of digital technology. They are the leader of the pack.”Marshall Nack, Positive Feedback

CH Precision M1Zoals andere elektronica in medische en militaire toepassingen, zijn ook de CH Precision producten volledig modulair opgebouwd op basis van ‘insteekkaarten’. Op deze manier veroudert het product nooit en kan er gekozen worden voor alleen de features die de gebruiker ook echt nodig heeft. Uiteraard zijn firmware updates gemakkelijk via USB uit te voeren voor alle producten, mocht dat nodig zijn.

Ieder CH Precision product is zeer eenvoudig te bedienen, zowel met de afstandsbediening als een hiervoor speciaal ontwikkelde ‘App’ (Android). Hiermee kunnen ook alle instellingen worden gedaan.

Lees via deze link een ‘factory report’, gepubliceerd door The Absolute Sound, voor meer achtergronden over CH Precision en kijk het video-interview met oprichter Florian Cozzi hieronder.
Modellen

D1

De CH Precision D1 ‘Reference Grade’ SACD/CD speler is een toonbeeld van state-of-the-art Zwitserse precisie en uiterste toewijding aan een natuurgetrouwe muziekreproductie.

De D1 is gebouwd rondom het Esoteric VMK-5 VRDS SACD/CD transport en biedt een volledig modulaire en evolutionaire architectuur, gebaseerd op optionele insteekkaarten voor zijn audio-uitgangen. Vrijwel iedere configuratie, van een simpele analoge stereo-speler tot een multikanaals digitaal loopwerk is mogelijk.

De gebruikers-interface is gebaseerd op een ergonomisch ontworpen dubbel-concentrische draaiknop met drukfunctie en terugkoppeling wordt gegeven door een in kleur en helderheid instelbaar high-definition AMOLED display. Een luxe infrarode afstandsbediening geeft toegang tot de meest gebruikte functies van de D1.

Meer info

C1

CH-Precision-C1-DA-ControllerDe C1 is een D/A controller ontworpen voor de ware muziekliefhebber voor wie de emotie in de beleving essentieel is… Deze emotie kan er alleen zijn als zowel niveau- als tijdinformatie juist worden geconstrueerd uit digitale data. Dit is waar de C1 in uitblinkt…

De C1 is gebaseerd op een volledig modulaire, toekomstzekere architectuur en kan met insteekkaarten (standaard digitale ingangen, streaming, line-level analoog) flexibel worden geconfigureerd.

Een topklasse lineaire voeding ( < 1 W in standby), een perfect mechanisch ontwerp en opwaardeerbare firmware maken de C1 uniek, nu en in de toekomst!

Meer info

L1

l1De essentiële eigenschap van een voorversterker dient zijn transparantie te zijn. De bron wordt geselecteerd en het volume geregeld, terwijl het originele audio-signaal en de dynamiek volledig intact dienen te blijven. De L1 – een ‘dual mono’ analoge lijn-niveau voorversterker – werd ontwikkeld met deze benadering. De L1 is een pure klasse A, ultra lage ruis, hoge bandbreedte, volledig gebalanceerd opgebouwd transistorontwerp met een zo kort mogelijk pad tussen in- en uitgang voor de best mogelijke snelheid, transparantie en muzikaliteit, wat de L1 maakt tot een exceptionele voorversterker.

Meer info

P1

ch-precision-p1Het moge bekend zijn dat de elektrische karakteristieken van draaitafelelementen onder elkaar behoorlijk kunnen verschillen. De wet van Ohm toont dat MM (Moving Magnet) elementen hogere spanningen genereren, terwijl MC (Moving Coil) elementen meer efficiënt zijn in het leveren van stroom. Phono voorversterkers zouden gebruik moeten maken van de sterke punten van de verschillende types en het signaal versterken op de best mogelijke manier. Met twee specifieke MC ‘stroom’ ingangen en een MM/MCHO ‘spanning’ ingang, faciliteert de P1 een optimale koppeling aan alle types elementen. Additioneel leveren de volledig symmetrisch opgebouwde klasse A circuits met de hoogste graad van componenten met de kleinst mogelijke toleranties de hoogst mogelijke prestaties voor een transparante, natuurlijke weergave. De P1 behoort tot de beste phonotrappen ter wereld.

Meer info

A1

chp_a1_biampAls de drijvende kracht achter de recreatie van de muzikale beleving, lijkt de taak van de eindversterker hopeloos simpel, maar is deze juist enorm complex. Om het simpele doel van “voeg niets toe, haal niets weg” te halen om de volledige muzikale emotie te behouden, heeft CH Precision een revolutionaire nieuwe versterkertopologie uitgevonden en zet hiermee nieuwe standaarden in prestaties, instelbaarheid, industrieel ontwerp en puur genieten.

De A1 is gebaseerd op een nieuwe versterkerarchitectuur die de kritische ‘match’ tussen versterker en luidspreker optimaliseert. De A1 kan dienen als stereo versterker (2x 100WRMS in 8Ω), als een mono bi-amp versterker (2x 100WRMS in 8Ω) of als een gebrugde versterker (1x 350WRMS in 8Ω).

Een verfijnd mechanisch ontwerp en opwaardeerbare software maken de A1 geschikt voor een leven lang plezier.

Meer info

M1

chp_m1_biampDe mogelijkheid om werkelijk natuurgetrouw en accuraat de hoogste kwaliteit moderne opnames te reproduceren is een enorme uitdaging. Alleen als werkelijk ieder element in de reproductieketen in staat is met precisie de timing-, fase- en amplitude-informatie van de muziek te recreëren, komt de diepere emotie van de gespeelde muziek over. De M1, de eerste mono eindversterker van CH Precision en ook de meest krachtige in de ‘1’ serie is met dit in het achterhoofd ontwikkeld. De ‘state-of-the-art’ technologische vooruitgang die met de A1 al was gedaan, werd verder geraffineerd, met het ‘ExactBias’ circuit en een nog betere luidspreker-matching tot gevolg.

De M1 is gespecificeerd op 200W RMS in 8Ω in de mono mode, 2x 200W RMS in 8Ω in de bi-amp mode en 700W RMS in 8Ω in de bridge mode. In de behuizing van de M1 huist een enorme 2200VA vermogenstrafo die de uitgangstrap van de versterker van ruim voldoende energie voorziet om zelfs de meest veeleisende luidsprekers aan te kunnen sturen.

Meer info

X1

chp_x1_frontDe X1 externe voeding is een ultra-lage ruis, discrete, gereguleerde voeding die dienst doet als DC voeding voor de D1, C1, L1 of P1.

In de X1 zorgen overgedimensioneerde netfilters voor een verbeterde immuniteit tegen ruis en een extra voedingsregulering die samenwerkt met de locale regulering van het aangesloten apparaat. Dit verhoogt enorm de ruisonderdrukking van de voedingen, met als resultaat een verbetering van de prestaties van de aangesloten apparaten, voor een hoger niveau van transparantie, snelheid en muzikaliteit.

Meer info

Klik hier voor reviews en hier voor awards