Image

 

Campfire Audio

Campfire AudioKen begon zijn carrière in de audio met het bedrijf Audio Line Out waarin hij met de hand de best mogelijke portable audio-kabels fabriceerde. Met veel inzet wist hij het bedrijf vanuit zijn kelder te laten groeien tot het nu zeer gerenommeerde ALO Audio; een van de meest bekende namen in de personal audio. Een grote lijn van succevolle versterkers en kabels verspreidde en verankerde die reputatie, die nog steeds goed overeind staat.

Campfire Audio begon eigenlijk op dezelfde manier. Diverse experimenten met materialen en technieken zorgden voor de eerste prototypen hoofdtelefoons, waarvan de eersten eind 2015 werden geïntroduceerd. Andromeda is van eind 2016 en Polaris kwam in 2017 op de markt. De Cascade hoofdtelefoon zag het licht in 2018 en was de eerste full size hoofdtelefoon voor Campfire Audio.

Campfire Audio Andromeda

Technieken

Beryllium PVD driver wordt in veel van de Campfire hoofdtelefoons gebruikt, zowel bij de IEM (in-ear monitors) als bij de over-ears hoofdtelefoon de Cascade.

Tuned Accoustic Expansion Chamber™ (T.A.E.C.) samen met de balanced armature maakt het akoestisch geheel van de IEM compleet. De TAEC vervangt de traditionele “tube + damper” tuning systeem. De 3D geprinte kamer leidt tot minder compressie in het hoge spectrum en geeft een gevoel van meer openheid in de muziek.

Copper MMCX Connections voor de kabels bij de IEM’s zorgen ervoor dat de kabel ook veranderd of geupgrade kan worden.

Campfire AudioPolarity Tuned Chamber wordt zowel voor, als achter de driver gebruikt om de prestaties van de driver te optimaliseren. Ook bij deze techniek wordt alles met een 3D printer geproduceerd. De kamers optimaliseren niet alleen de prestaties van de drivers door ze hun eigen ruimte te geven, maar tunen de drivers zonder ongewenste resonanties te introduceren. De kamers zijn perfect gematched met iedere driver.

A.D.L.C. Diaphragm Dynamic Driver is de laatste nieuwe driver technologie van Campfire Audio. A.D.L.C. (Amorphous Diamond-Like Carbon) is een composiet van diamond en carbon (koolstofvezel), waarbij een lage dichtheid en hoge stijfheid de ideale combinatie wordt geacht voor de driver. Campfire Audio gaat bij het ontwerp van een dynamische driver uit van een materiaal dat zeer stijf moet zijn om een grotere frequentie respons te hebben met lage vervorming. Zowel in de Vega als in de Atlas wordt er gebruik gemaakt van deze dynamische driver.

Modellen

Zie hieronder de modellen van Campfire Audio die wij in ons demo-assortiment hebben: