Eerlijk duurt het langst. Een cliché misschien, maar voor ons een absolute peiler. Alleen met eerlijkheid zijn relaties immers ook echt de moeite waard… Om u ervan te overtuigen dat wij waarmaken wat wij zeggen, ziet u hieronder een lijst van reviews van onze klanten over ons…

Inspiratie gekregen? Schrijf hieronder zelf een review over ons bedrijf!

Bij voorbaat dank!

Naam
Email (wordt niet getoond)
Titel
Beoordeling
Review

Eerdere reviews


Anderen over ons - Reviews van onze klanten Overall rating: ★★★★★ 5 based on 25 reviews
5 1

Final D8000 + Questyle CMA600i

★★★★★
5 5 1
Bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum zit je echt ontzettend goed als je op zoek bent naar de beste audio. Ik was op zoek naar verbetering van mijn hoofdtelefoonkwaliteit. Vanuit Friesland kwam ik in contact met de jongens in Hilversum, waar ik een erg aangename luistersessie heb gehad. Maar bovenal een ontzettend goed advies heb gekregen, waarbij mijn wensen als luisteraar meer dan centraal hebben gestaan. Met mijn keuze voor een Final D8000 hoofdtelefoon en een Questyle CMA600i versterker ben ik erg content. Bij Beter Beeld & Geluid krijg je een erg professioneel en gedegen advies afgestemd op jouw wensen. Echt een aanrader om langs te gaan in een zoektocht naar de beste audio.

Muziek luisteren en beleven

★★★★★
5 5 1
De manier waarop Garmt mij heeft geleid -of moet ik zeggen: verleid- in de richting van een nieuwe set wil ik benoemen als uiterst zorgvuldig en professioneel. Ik had al een combinatie die er beslist mocht zijn: Devialet 200 met Magico S1, met Audioquest Castle rock speakerkabels, maar toen Garmt na een yogales bij mij, eens kwam luisteren gaf hij duidelijk aan dat hij iets miste aan transparantie en presentie. Hij bood dan ook aan geheel vrijblijvend in zijn winkel eens naar een paar andere opstellingen te komen luisteren. In Hilversum heeft Garmt mij uitgebreid een aantal combinaties van versterkers en speakers laten horen en hij wist mij werkelijk te verrassen met de combinatie Devialet Expert Pro 220 en Manger p1. Om tot een beter oordeel te komen mocht ik vervolgens de set in mijn woonkamer proberen, waar ik ook nog kon spelen met combinaties met mijn eigen set. Zo bleken mijn Audioquest kabels weinig opwindends te doen met de Mangers. Pas toen er Crystal Cable aan te pas kwam -evenals in de demonstratie in Hilversum- gebeurde er echt iets. En ook van Crystal Cable heb ik drie verschillende types (en prijsklassen) thuis mogen uittesten. Alweer heel fijn! Het was gewoon leuk en interessant om samen met Garmt als muziekliefhebber meer dan als audiofiel de verschillende combinaties te beluisteren. Garmt heeft alle tijd voor je en is pas tevreden als jij het bent. Dat alles heeft ertoe geleid dat ik nu volop geniet met de hele set die ik thuis nu heb staan, keurig gefinetuned door Garmt. Iedere CD of LP, die ik voor het eerst in deze nieuwe set afspeel, komt fris en afgestoft de kamer in. Dank.

Geweldige service bij home cinema

★★★★★
5 5 1
Rond onze verhuizing ontstond het idee om in het nieuwe huis een home cinema te maken. Rond gekeken en (veel) gegoogeld en zo bij BBEG terecht gekomen. Overtuigd door de recensies op een koude winterdag naar Hilversum gegaan. Prima ontvangst door Bjorn, met een eerste voorproefje in hun eigen bioscoopruimte. In de daarop volgende weken kreeg het plan steeds meer vorm. Op voorstel van Bjorn een bezoek gebracht aan Mutrox om een idee te krijgen van de mogelijkheden om de ruimte akoestisch te verbeteren. Noodzakelijk want de beoogde ruimte was erg hard. Het verwezenlijken van alle Mutrox opties (panelen rond scherm en voor alle sides en back speakers) bleek te begrotelijk. Op advies van Bjorn wel een akoestisch plafond besteld. De panelen zelf gemaakt op specificatie van Bjorn. Leuke klus en goed te doen. De gekozen inbouwspeakers van B&W waren vrij eenvoudig in de panelen te verwerken. Na afronding van de panelen de backboxen voor de heights gemonteerd, waarna Bjorn eerst alle speakers is komen testen voordat het aanbrengen van het plafond ze onbereikbaar zou maken. Het plafond bleek een verschil van dag en nacht, de akoestiek van de ruimte is enorm verbeterd door alle maatregelen (ook de panelen bevatten akoestisch materiaal). Vervolgens heeft Bjorn de hele set ingeregeld, beamer en geluid. Het resultaat is fantastisch, geweldig Atmos geluid, indrukwekkend laag en een bijzonder fraai 4K beeld. De cinema is nu een maand in gebruik en we hebben er met het hele gezin ontzettend veel plezier van. De ondersteuning van Bjorn gedurende het hele project was perfect: goed advies over de toe te passen componenten en akoestische maatregelen, steeds bereikbaar voor vragen, meedenken over oplossingen voor problemen die we tegenkwamen tijdens de uitvoering en natuurlijk een uiterst vakkundige inregeling van de set. Kortom, super service en vakmanschap!

Audeze LCD-XC

★★★★★
5 5 1
Speciaal voor de Head-fi dagen ben ik afgelopen vrijdag uit België naar Hilversum gereden om een goede gesloten hoofdtelefoon te gaan beluisteren. En de reden daartoe was het uitgebreide aanbod aan hoofdtelefoons die voor handen zijn. Uiteraard zijn er in België ook winkels die deze hoofdtelefoons verkopen maar geen enkel heeft er zoveel op hetzelfde moment aanwezig waar je ook nog op je gemak naar kan luisteren. Na het beluisteren van 6 exemplaren was de Audeze LCD-XC die er met kop en schouders boven uitstak. Twijfelen was niet nodig. Super tevreden over zowel de nieuwe hoofdtelefoon als de bijzonder interessante ervaring. De vrijdag bestelt en de maandag al geleverd, betalen mocht na ontvangst. Simpelweg fantastisch! De lange rit was meer dan de moeite waard.

Service, vakmanschap.

★★★★★
5 5 1
Als filmliefhebber zijnde een 1,5 jaar geleden in contact gekomen met Beter Beeld en Geluid. De vraag was, kunnen jullie mijn systeem inregelen? (Arcam & Dirac). Ondanks dat ik nog niets had aangeschaft van apparatuur bij BBenG was dit geen probleem (uiteraard wel tegen een acceptabele financiële vergoeding). Bjorn is toen langsgeweest om dirac zo te finetunen dat er een compleet ander systeem stond te spelen. Ik was echt compleet verbaasd. Toen er bij mij de mogelijkheid en motivatie onstond om een aparte ruimte te realiseren voor een 'home cinema' was voor mij BBenG de aangewezen partner. Van partner kan je spreken is zo'n traject. Het is niet gewoon een winkel waar je je spullen besteld en succes ermee. Het wordt echt een partner in het gehele traject van de hardware uitkiezen totaan oplevering en daarna..... Tijdens het realiseren van de HT ruimte veelvuldig contact gehad met Bjorn over hoe zaken te realiseren. Altijd was er een gepast antwoord met onderbouwing met de klant (ik dus) als middelpunt. Door de uitstekende kennis van materialen nodig voor de bouw het uitkiezen van speakers, etc. overtrof het eindresultaat mijn verwachtingen (en die had hoog leggen). BBenG bedankt voor de uitstekende service en dat jullie mijn droom op tijd hebben weten te realiseren.

Streamer keuze

★★★★★
5 5 1
Wij hebben een kamer die een enorme bonk geeft als gewone radio of pop muziek geluisterd wordt. Daarmee was luisterplezier vele jaren gehinderd. Alleen klassiek ging enigszins omdat daar vaak minder laag in zit. Tijdens het zoeken naar een goede streamer kwam ik tegen dat Linn hier iets aan kan doen zonder de muzikaliteit, de grootte van stemmen of afbeelding van instrumenten, de lucht eromheen of de muzikaliteit erg te verminderen. Hier geloven niet-Linn dealers niets van omdat alles wat zij kennen aan signaal invloed inderdaad de muzikaliteit aantast. Ik heb de gok gewaagd en een goede gebruikte Linn Streamer gekocht en van te voren met Beter Beeld en Geluid afgestemd wat er voor nodig was (type apparaat en Inregelen tegen betaling). Het maakte dat Garmt van Beter Beeld en Geluid langs is gekomen nadat ik alles qua netwerk aangesloten had en die heeft de zaak dusdanig kunnen inregelen dat inderdaad mijn probleem weg is en we prachtige muziek hebben. Mede natuurlijk door een erg goed klinkende Linn maar zeker ook door de Space Optimalisering die Linn doet en de begeleiding bij instellen! Ik ben er erg blij mee en het blaast de audio hobby en het muziek luisteren duidelijk nieuw leven in. Ik heb gezien dat dit facet als basis om van muziek luisteren vakkundige hulp nodig heeft van een specialist en het is super zoals het is uitgepakt. Op de andere verdiepingen hoort men nu zachtjes mooie muziek i.p.v. gebonk terwijl de woonkamer redelijk luid kan spelen zonder te irriteren (de buren zullen het vast ook zo ervaren). Hulde voor het vakmanschap van Garmt en Jan en het geduld waarmee zaken gedaan en uitgelegd zijn. Ik hoop met dit bericht mensen die twijfelen over Space Optimalisering aan te moedigen om het te proberen met een Linn streamer! Het is nu al de investering zeker waard geweest en de jaren van genieten liggen nog voor ons...

Service van de bovenste plank

★★★★★
5 5 1
Vandaag werd snel en vakkundig, bij mij thuis, een nieuw paar Harbeth P3esr's afgeleverd en aangesloten door Jan van Beter Beeld en geluid. Dit nadat ik had geconstateerd dat het originele en nog splinternieuw paar een defecte tweeter bevatte. Dit is service van de bovenste plank zoals je dat niet vaak meer ziet. Hier kom ik graag nog eens terug!

Manger is top

★★★★★
5 5 1
Ik had enige tijd geleden met Garmt afgesproken om te komen luisteren in Hilversum. Een aantal actieve systemen beluisterd met complexe klassieke muziek (Mahler). Klonk mooi maar uiteindelijk Garmt gevraagd de 50 kg. per stuk zware Mangers S1 te plaatsen en aan te sluiten . . . Het klonk fantastisch, zuiver, helder en strak. Om de basweergave te vergelijken heeft Garmt ze ook nog naar de grote luisterruimte gesleept en opnieuw aangesloten. Het resultaat was brilliant en sinds een week staan ze thuis, inclusief Lindemann 25 DAC. Ook thuis klinken ze fantastisch, nadat ze door Garmt aangesloten en uitgelijnd zijn. Tussendoor heeft hij nog even gezorgd dat de muziek die ik op Onedrive heb staan automatisch synchroniseert met de NAS. Samengevat: Garmt is een gedreven muziekliefhebber met kennis van zaken waarmee het heel prettig samenwerken is en Manger S1 is wat mij betreft een top luidspreker!

Timing is everything.....even in Space.

★★★★★
5 5 1
Hoe het begon... Mijn audiovisuele ontdekkingstocht ging pas echt van start - jaren geleden - bij het toen nog Audio Excellence genoemde bedrijf. Daar heb ik onder andere Jan leren kennen en het was van meet af aan erg prettig om met hem te overleggen over wat juiste keuzes zouden kunnen zijn. Het begon met de Linn Keilidh luidsprekers met een Linn LK85 op het laag en een Linn LK140 op het hoog: zoals Linn het voor ogen heeft gehad in deze combi. Nu - vele jaren later - bestaat de set uit Linn Ninka’s, Aktiv aangestuurd met een pas aangekochte Linn C4200 in mijn stereo deel. Streaming was al jaren een gemeengoed met mijn Linn Akurate DS in combinatie met mijn Akurate Kontrol, beide van Dynamik voeding voorzien. Dat was dan ook de reden om weer met het inmiddels Beter Beeld & Geluid hetende bedrijf contact op te nemen. Ondanks dat we elkaar al een tijd niet hadden gesproken wist Jan exact (whats is a name) wie hij aan de lijn had. Na bij te hebben gepraat, vroeg ik aan hem of het mogelijk was om een Dynamik in te bouwen in de C4200 en of hij me zou kunnen voorthelpen met het inrichten van mijn Space Optimisation settings? De Dynamik was geen punt, maar voor Space moest ik te raden gaan bij Garmt. Contact gezocht met Garmt en de vraag neergelegd aangaande Space Optimisation. Enige hulp bij het instellen middels tips and tricks daar was Garmt resoluut in: nee, daar kan ik je niet mee helpen. Hmmm, dat klonk niet zoals ik me had voorgesteld dat het zou gaan lopen. Maargoed, ik heb Garmt het verhaal uit de doeken laten doen wat de reden van zijn beslissing is. En daar was zeker iets voor te zeggen. Expertise en inhoudelijke vakkennis moet je door de jaren heen vergaren. Kennis hierover zo uit handen geven zonder een kostenvergoeding snap ook ik wel. Garmt verzekerde mij dan ook dat ik na zijn bezoek bij mij thuis een volledig getransformeerde audio-set thuis zou hebben staan, zeker nadat ik aangaf ook nog met subs te draaien. Na enige aarzeling de stap toch maar genomen. Aangezien de planning het toeliet, stond Garmt de volgende dag al op de stoep in de ochtend. Zo snel kan het gaan! Mijn wensen over de plaatsing werden besproken, mede in combi met de 2 subs en hoe ver ik daarin mee wilde gaan, want het oog wil ook wat... Het zou namelijk zo maar kunnen zijn dat de subs van de binnen- naar de buiten-positie zouden moeten worden verplaatst voor het beste effect. Maar om dat te bepalen zal eerst de basis moeten worden gelegd met de front speakers. Garmt is dan ook even later begonnen met zijn methodische manier van aanpak. Eerst de subs maar eens weg. Plaatsing van de Ninka’s bepalen op diepte en breedte, bepaald door de juiste timing: eerst grof en op het laatst met stappen van 1/2 cm. De timing, en ruimtelijke afbeelding werd door verschillende passages van meerder muziek stukken gehoormatig bepaald. Gaandeweg werd ik steeds enthousiaster in het verloop van het proces. Het geluidsbeeld werd steeds beter en kwam meer en meer in balans met elkaar. Halverwege vroeg Garmt of hij al in de richting van de verwachting kwam... Waarop ik dan weer resoluut antwoordde met nee, aangezien de subs ook nog moesten worden geïntegreerd (of niet). Dat kon Garmt dan wel weer waarderen, samen konden we de humor er wel van inzien. Nadat de ideale positie van de front speakers was bepaald, hebben we Space optimisation aangezet. Hier werd per filter de juiste gain op het gehoor aangepast aan de situatie bij mij thuis. Dit kan inderdaad niet anders dan op deze manier. Later ook de subs erbij ingeslepen, wat op zich een uitdaging was, zeker in combi met mijn multi-channel deel. De rose ruis ruiste alle kanten op behalve de goede... Maar Garmt is niet voor één gat te vangen en met een afstel Blu-Ray die hij uit de hoge hoed toverde kwam uiteindelijk alles goed. Nadien Avatar ervaren op een manier die ik niet voor mogelijk hield. Uiteindelijk kreeg ik dus een totale - op een juiste manier ingestelde - stereo en multichannel set up. Dus is het waard om te investeren in een juiste afstelling? Het antwoord lijkt me onnodig om te beantwoorden... Garmt bedankt voor je hulp en expertise! Groeten, Raymond.

Kunde, liefhebbers, reisbegeleiders

★★★★★
5 5 1
Garmt en Bjorn hebben mij destijds prima geholpen bij een deel van mijn vorige hifi set en nu jaren later zijn ze weer een natuurlijke keuze om in het proces te betrekken. Hun kennis, kunde en enthousiasme staan buiten kijf. Hoe werkt BBG als ‘winkel’…. Tsja dat kan ik het beste vergelijken door veel andere audio winkels te omschrijven als een stadsbus waar je instapt, de chauffeur je niet teveel vragen stelt (of alleen ja en amen zegt), de reis is niet al te comfortabel en uiteindelijk komt je ergens aan waar je niet echt wil zijn (of nog na-transport nodig hebt). BBG zie ik dan als een Taxi/Uber inclusief reisbegeleider, die je opeens op het mooiste plekje in de omgeving brengt en je daarna ook weer thuis afzet.

Laagproblemen!

★★★★★
5 5 1
Ik ken Jan, Garmt en Bjorn van Beter Beeld & Geluid al wat langer en heb hen leren kennen als zeer vakbekwame mensen met stuk voor stuk passie voor muziek. Inmiddels draai ik al enkele decennia naar volle tevredenheid met een all-Naim set met sinds enkele jaren een Linn LP12 draaitafel. Begin 2018 zijn we naar een akoestisch zeer harde nieuwbouwwoning verhuisd (betonnen plafond en wanden, plavuizen en veel ramen) en we wonen hier inmiddels enorm naar ons zin. Echter, de audioset die in onze vorige (houtskeletbouw) woning zo fijn klonk, komt hier niet tot zijn recht. Met name de lage tonen zijn door resonanties zo allesoverheersend dat er niet zonder forse ergernis naar muziek kan worden geluisterd. Ten einde raad heb ik contact opgenomen met Garmt. Ik ken hem als iemand die a priori zoekt naar oplossingen waarmee je als klant het best geholpen bent, zelfs als dat betekent door te verwijzen naar een merk als dat niet door BBEG wordt gevoerd. Als eerste adviseerde hij me om de ruimte akoestisch aan te (laten) pakken. De luisterruimte hier is vooral een woonkamer en leefruimte voor ons gezin en we concludeerden als snel dat aanpassingen als forse bass traps aan muren een te forse impact heeft op onze inrichting. Toen we toepassing van Linn’s Space Optimization bespraken uitte ik mijn zorg dat ik de beleving en betrokkenheid van mijn Naim SuperUniti all-in-one in combinatie met Naim Allae speakers kwijt zou raken, omdat in mijn perceptie Linn toch een meer laidback sound zou hebben. Daarop nodigde Garmt me allereerst uit om al mijn apparatuur mee naar BBEG in Hilversum te nemen om in een demoruimte aldaar een en ander te beluisteren. Hij gaf hier de wijze raad dat hoe meer verschillende componenten je beluistert en vergelijkt, des te meer je leert. In de akoestisch niet al te moeilijke demoruimte heb ik verschillende combinaties van de eigen Naim spullen vergeleken met Linn elektronica en andere speakers. Al heel snel kwam ik tot de conclusie dat ik een duidelijke voorkeur heb voor de klank van mijn eigen (Naim) speakers. Vervolgens heb ik de eigen Superuniti van Naim vergeleken met verschillende Linn combinaties zonder toepassing van Space Optimisation. Tot mijn verrassing miste ik qua beleving niets met een Linn Majik DSM all-in-one in combinatie met een Linn Majik 4100 eindversterker ten opzichte van de Naim. Hoewel de nieuwprijs wat hoger ligt speelt dit toch een klasse beter: verschillende muzieklijnen en instrumenten zijn beter te volgen en klinken minder “muddy”. Vervolgens is Garmt eind juni een hele middag hier geweest om het systeem te tunen. Opvallend is hoe zorgvuldig hij hierbij te werk gaat. Met verschillende tracks die specifieke eigenschappen van een set beter waarneembaar maken, positioneert hij de speakers tot op 5 mm nauwkeurig. Vervolgens heeft hij de verschillende maten van de ruimte, speakerposities en luisterpositie ingevoerd in de Linn software die vervolgens tot 100 Hertz de verschillende modi (frequentie en versterking) berekent. Er bleek inderdaad zeer veel mis in onze woonkamer: meer dan 10 verschillende modi, waarvan sommige met een versterking boven 40dB! Ik verwachtte dat de klus er toen opzat, maar niets bleek minder waar: de volgende uren werd iedere modus door uitgebreide beluistering van diverse tracks ingeregeld (links-rechts, verzwakking). Hoewel ik wel duidelijke verschillen hoorde is het voor mij zonneklaar dat je dit moet uit laten voeren door een getrainde en ervaren expert als Garmt! Het resultaat is verbluffend goed. Ik heb niks aan beleving ingeboet en ik ontdek niet alleen nieuwe details in bekende albums, maar zelfs melodielijnen die me nooit eerder zijn opgevallen! De lage tonen zijn dan ook in balans met de rest van de muziek en er is bijvoorbeeld ook meer hoorbaar sublaag te onderscheiden. We hebben nog nooit met zoveel plezier gewoond als nu in onze nieuwe woning en ik ben Garmt en Beter Beeld & Geluid dankbaar dat we nu ook met meer plezier dan ooit onze favoriete muziek kunnen beleven!

Het tunen van een systeem

★★★★★
5 5 1
Nog niet zo lang geleden heb ik besloten mijn systeem serieus te verbeteren. Het heeft geresulteerd in een nieuwe high end voor- en eindversterker, voedingen, een high end streamer en topklasse luidsprekers. Ik genoot mijn volle teugen van mijn nieuwe set maar wilde toch graag een second-opnion. Garmt van Beter Beeld en Geluid is dan thuis gekomen en heeft de hele opstelling (met name de luidsprekers) opnieuw gedaan. Een minitieus proces dat 3 uren duurde en waarbij de luidsprekers uiteindelijhk tot op de centimeter werden aangepast. Het resultaat is verbluffend; zo enorm veel verbetering. Het proces was welliswaar goed te volgen, maar ik had dat nooit zelf gekund. Ik kan een dergelijke tuning aan iedereen aanraden. Top kwaliteit en service !

LP12

★★★★★
5 5 1
Het kriebelde al langer, of en hoe zal ik mijn LP12 nog verder gaan upgraden (Walnut Plinth, Cirkus, Kore, Tangerine Karmen topplate, Tiger Paw Tranquility, Akito2b, Adikt, Lingo2 en Uphorik) al met al een prima LP12. Maar de Radikal genoot toch al langere tijd mijn bijzondere aandacht en plots was daar de Lingo4, op 2 februari op uitnodiging de show (Link hier) bezocht in Zevenbergen waar de Lingo4 werd gedemonstreerd tegenover de Lingo3. Ontegenzeggelijk de Lingo4 is een forse verbetering ten opzichte van de Lingo3. Maar hoe zal de Radikal dan klinken ten opzichte van de Lingo4 vroeg ik me af. Een paar weken later Jan weer bezocht in Zevenbergen en de L12 met Lingo4 tegenover de Radikal aan het werk gehoord. Binnen een halve minuut was ik er uit, ik wil toch de Radikal. Onder het genot van de altijd goede en overvloedige koffie en een voortreffelijke lunch mijn toekomstplannen aangaande mijn LP12 met Jan doorgenomen en dat waren (zijn) er wat. Jan vroeg me wat geduld te hebben om wat moois (nieuw, ex demo en second hand) voor me samen te stellen. Mijn geduld werd ruimschoots beloond want Jan kwam met een offer I couldn’t refuse. Wat is geworden? Een beauty en een beest van een LP12. Over van mijn oude tafel Cirkus, Kore, Tangerine Karmen topplate en de Tiger Paw Tranquility. Whats new, een ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van Linn geherintroduceerde nieuwe Walnut fluted plinth, een Ittok LVII van zo’n 30 jaar oud in werkelijke absolute nieuwstaat, Krystal MC element, Radikal, Urika en een verse outerplatter. Hoe klinkt het dan? In één woord waanzinnig op alle fronten een meer dan grote verbetering ten opzichte van mijn voorgaande tafel. Van de LP12 waar ik in 2013 mee begonnen ben is uiteindelijk alleen de vering, belt, mat en de kap nog over. Wat een fantastisch avontuur zo´n LP12. Stiekum ben ik alweer aan sparen voor een vervolgstap, maar eerst ga ik hier uitgebreid van genieten. Jan bedankt voor mijn mooie LP12, je vakmanschap, gezelligheid en koffie!

oprecht en gastvrij

★★★★★
5 5 1
Op zoek naar een speaker upgrade ben ik goed en erg vriendelijk geholpen door Bjorn bij Beter Beeld en Geluid in Hilversum. Bjorn gaf alle tijd en ruimte om mijn eigen versterker en speakers te vergelijken met een aantal verschillende speakers waar ik mijn oog op had laten vallen. Prettige luisterruimte, lekkere koffie. Desgevraagd had hij alle kennis en informatie paraat, en gaf hij op een prettige manier zijn mening. Duidelijk maar niet opdringerig. De reden dat ik uiteindelijk geen aankoop heb gedaan lag niet aan het geluid, noch aan Bjorn, maar omdat de speaker het geluid waar ik echt voor viel (Revel Performa M105), niet matchte met ons interieur. En daar waar je zou verwachten dat daarmee de vriendelijkheid ten einde was, bleek het tegendeel en dat vond ik bijzonder. Want verkopers zijn altijd vriendelijk als ze iets kunnen slijten, maar als je- oprecht geinteresseerd - uiteindelijk toch niet overgaat tot een aankoop, en de vriendelijkheid blijft onverminderd, dan vind ik niet alledaags en een compliment waard.

Top service!

★★★★★
5 5 1
Bij BB&G geweest omdat ik mijn huidige receiver Marantz SR7005 verkocht had en ik op zoek was naar een mooie upgrade. Na online wat review her en der gelezen te hebben kwam ik bij de Arcam uit. Een mooie luister sessie gehad bij in de home theater van BB&G. Bjorn adviseerde mij om voor de 550 te gaan omdat die voldoende zou zijn voor mijn situatie. Overtuigd van de kwaliteit van de Arcam en DIRAC kwam uiteindelijk Bjorn bij mij thuis een Oppo 203 en de Arcam AVR550 installeren. Voornamelijk het afstellen is iets wat je naar mijn idee door de specialist moet laten doen, Bjorn weet waar hij naar moet luisteren en hoe de DIRAC curve afgesteld moet worden om het meeste uit je speakers te halen. Het eerste wat mijn vriendin zei toen ze thuis kwam 'het lijkt hier wel een bioscoop' en dat is denk ik precies wat het effect moet zijn. Deze sound bubble was er nooit met de SR7005 en ondanks mijn 3.1 set komt er toch een mooi vol 'surround' uit de set. Ik ben er blij mee. Kunde, kennis, specialisme en eerlijk advies.

Vakmanschap en betrokkenheid

★★★★★
5 5 1
Na een tijdje contact via de mail te hebben gehad eindelijk de afspraak gemaakt met Garmt om nieuwe speakers te testen in mijn nieuwe woonkamer. Garmt neemt alle tijd voor het installeren van de speakers tot deze perfect staan en hun volle potentie in de woonkamer laten horen. Vakmanschap van iemand die zeer betrokken is bij de beleving van muziek. Dank voor de fijne samenwerking!

Kennis en service

★★★★★
5 5 1
Voor mijn dedicated HT heb ik Bjorn gevraagd om de speakeropstelling te optimaliseren, omdat in mijn beleving geen mooi geluidsbeeld aanwezig was. Met zijn kennis en kunde had hij binnen afzienbare tijd een mooi vol surroundbeeld gecreëerd. Ook diverse tips en adviezen gehad om mijn HT naar een volgend niveau te kunnen tillen. Bedankt hiervoor en ik kom graag bij jullie terug voor het volgende niveau.

Linn Space Optimisation

★★★★★
5 5 1
Voor het eerst in lange tijd gisteren weer eens een echt "audio dagje" gehad. Allereerst in de ochtend Garmt van Beter Beeld en Geluid op visite gehad om na het meten van mijn kamer de Linn space optimisation van mijn Majik DSM in te stellen. Was even werk met alle data in voeren en schuiven met de Harbeth C7-es3's maar het resultaat mag er zijn. Het heeft echt nog nooit zo goed geklonken. Het haalt volgens mij simpel gezegd echt alle bulten en dalen uit het geluid wat er altijd wel is in nagenoeg iedere luisterruimte. (wel erg simpel ja, sorry) Dat Space Optimization is echt een mooi systeem cq.middel. In de middag achter Garmt aangereden om in de winkel te Zevenbergen de "Music streaming made easy" show bij te wonen. Ongelooflijk veel geleerd in deze korte tijd. Op een erg makkelijke manier heeft Garmt de aanwezigen veel over dit thema uitgelegd. Als dit onderwerp nog eens voorbij komt hier is dit een grote aanrader.

Speaker optimalisatie

★★★★★
5 5 1
Ik wil de zeer gedreven Garmt v.d. Zel bedanken voor het optimaliseren van de Naim Allae speakers voor in de woonkamer. Het klinkt nu zoals het zou moeten klinken. Een aanrader voor iedere muziekliefhebber!

Top producten en top service!

★★★★★
5 5 1
Hallo, Met zowel Bjorn als Garmt heb ik zeer goede ervaringen. Ze zijn deskundig en kunnen vol passie over hun producten spreken. Mijn set bestaande uit een Lavardin IT 2k4, Resolution Audio Cantata Music Center en Living Voice speakers Auditorium II ben ik erg tevreden over en is tot aan de laatste puntjes toe geoptimaliseerd. De Velodyne DD15+ die ik elders had aangeschaft is door Garmt deskundig afgesteld. Er zijn nu enkele jaren verstreken maar nog steeds met veel plezier luister ik naar de set en doe daar soms een dansje bij. Heren mocht er iets in de toekomst aan mijn set veranderen dan zijn jullie voor mij nummer 1. Hartelijk dank en veel succes en luisterplezier met jullie mooie passie. Met vriendelijke groet, Michaël Nobbe

Primaluna

★★★★★
5 5 1
Vanochtend een occasion Primaluna aangeschaft... wat is dat een fantastische combinatie met m'n 20 jaar oude Sonus Faber luidsprekers... ben helemaal geen hifi addict maar dit is toch wel genieten!!!

Anthem MRX-510

★★★★★
5 5 1
Bjorn heeft afgelopen vrijdag een Anthem MRX-510 geïnstalleerd in mijn thuisbioscoop. Ik ontving Bjorn in mijn woning en vergezelde hem naar mijn tot bioscoopruimte omgedoopte zolder. Daar werd de Anthem uitgepakt en binnen no-time aangekoppeld voor de eerste (ARC) quick measure metingen. Ik wist dat Bjorn zeer ervaren en bedreven was en dat was ook te merken. Mijn huidige speakeropstelling, een Klipsch THX-Ultra 2 set, werd onder de loep genomen en door hem opnieuw opgesteld. Daarna kon het inmeten (ARC) beginnen en dat is ook waar de Anthem's om geroemd worden. De statief waarop de microfoon geplaatst zat werd op 5 posities in mijn ruimte opgesteld zodat er mooie surround bubbel ontstaat in- en om de luisterpositie. Na de ARC metingen te hebben verricht ging Bjorn vooral luisteren naar de set en kon de finetuning beginnen. Ik vond het al heel goed klinken, maar hij was nog niet tevreden dus werden de speaker afstanden, de speaker opstelling en de subwoofer integratie zorgvuldig behandeld en bijgesteld. En nu was het tijd voor een demootje! We hebben meerdere film clips bekeken, waaronder Toy Story en Tron Legacy en ik moet zeggen...indrukwekkend. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. Echt een mooie integratie van de speakers waarbij niets overheerst. Ik ben zo enthousiast geworden dat er binnenkort een Velodyne SPL-1200 Ultra wordt geleverd door BB&G. De volgende stap wordt het aanpakken van de ruimte akoestiek dus ik heb nog wat om naar uit te kijken. Ik vind BB&G absoluut ervaringsdeskundige op het gebied van home cinema. Een aanrader wat mij betreft!

Vakkennis en top service

★★★★★
5 5 1
In ons nieuwe huis in Bennekom hebben Bjorn en Garmt voor ons een thuisbioscoop incl. akoestische Boldz aanpassingen geïnstalleerd. Ik heb sommige componenten waaronder speakers en eindversterkers uit mijn vorige set gebruikt, maar de rest is vervangen door o.a. een mooie Epson beamer, Anthem AVM60 en Lumene scherm. Voor de akoestische aanpassingen is eerst een meting gedaan en op basis daarvan een zorgvuldig advies met panelen van Boldz. In dit proces is het heel fijn om te merken dat door Bjorn en Garmt wordt meegedacht op basis van het beschikbare budget. Tenslotte ook niet onbelangrijk. Ruim een week geleden is alles door hen geïnstalleerd. Wat een top service! Alles wordt gemonteerd en daarnaast ook nog eens optimaal opgesteld en ingeregeld. Als Bjorn en Garmt klaar zijn, is het letterlijk zo dat je kunt gaan zitten om te gaan genieten van de eerste film of stuk muziek. Ook de service achteraf is top. In mijn geval had ik nog wat vragen / verzoeken en deze worden allemaal netjes afgehandeld. Inclusief een tip over een heel goed adres om de DD12 sub die kuren vertoonde te reviseren. Al met al ben ik super tevreden met het resultaat en kan ik iedereen adviseren om voor de full service van BB&G te gaan! Ik zou dat een volgende keer zeker weer doen.

Service en vakmanschap

★★★★★
5 5 1
Inmiddels staan mijn Harbeth’s SHL5 40th Anniversary hier al weer een kleine twee weken tot volle tevredenheid te spelen, verslavend fijne en grootse sound (deze gaan dus nooit meer weg). Super service om eerst het demo-paar van BB&G hier een week op demo gehad te hebben. Door Garmt zijn de weergevers op de Custom Design fishtanks uiterst nauwkeurig geplaatst in mijn woonkamer. Omdat mijn LP12 een rosewood plinth had vloekte deze nogal met de walnut uitvoering van de Harbeth’s. Deze plinth is door Jan vervangen voor een walnut uitvoering en heeft hij ook mijn LP12 opnieuw afgesteld en geupgrade met de Cirkuskit bearing en innerplatter alsmede de Tiger Paw Tranquility, fantastische upgrades en wat een sprong in SQ, bizar. De door Linn geleverde plinth (well done Linn) kan qua looks zeker de concurrentie aan met de Woodsongs. Ik ben er erg blij mee. Mannen bedankt voor de (wederom) goede service en vakmanschap.

Topservice, topadvies...

★★★★★
5 5 1
Topservice, topadvies en laagdrempelig contact. Denken mee, geven altijd gepast advies, ook als dat voor henzelf minder gunstig is. Koop inmiddels nergens anders meer en mijn volledige bios, met atmos opstelling, komt bij hen vandaan. Laatste aankoop is een nieuwe receiver met atmos speakers geweest, waarna volledige inmeting thuis is gedaan. Dit gebeurt rustig, precies en ik heb geen moment het gevoel gehad dat hij haast had, het eindresultaat was voor Björn nog belangrijker dan voor mij, ik was al veel eerder tevreden, maar hij bleef aanpassen en verbeteren. Verder is alles mogelijk, je kan altijd en zo veel als je wilt luisteren, de winkel is prachtig en demo's worden met plezier gegeven en het persoonlijk contact is ook altijd super. Niks dan lof.

Facebook reviews


‘Like’ ons op facebook en schrijf daar je review!


  negative review  Eerlijk duurt het langs. Na een aanbod van Beter beeld en geluid van een Linn Ikemi, verkopen ze hem zomaar aan iemand anders.

  thumb 方夏山
  3/09/2019

  positive review  Enthousiasme, kennis en ervaring, ondersteuning bij zowel stereo als home theater. Maakt van muziek luisteren een beleving 🤩 Aanrader👍

  thumb Peter Kersbergen
  11/04/2018

  5 star review  Top zaak. Top service.

  thumb Raymond Belski
  6/17/2017

  5 star review  Top service, doen het beetje extra zonder dat de klant erom vraagt. Hier is de klant echt nog koning.

  thumb Franklin Mijnals
  4/16/2017

  5 star review  Omdat ik in mijn woning in de Lier een kamer over had wilde ik een kleine, eenvoudige thuisbioscoop zien te realiseren. Dicht bij mij in de buurt, in Naaldwijk, had ik destijds een dealer zitten met de benodigde (rand)apparatuur daarvoor in huis. Omdat ik een aardig lijstje met spullen had opgesteld die ik bij hem wilde aanschaffen dacht ik dat het in elkaar zetten en ophangen van scherm en projector -mede gezien de korte afstand die hij vanuit zijn zaak naar mij moest afleggen- bij de service zou horen. Maar niks hoor. De volle mep zou voor de aan te schaffen apparaten moeten worden betaald en ('joh, dat kan je zelf ook, hartstikke makkelijk') voor de installatie daarvan zou een factuur worden geschreven. Omdat BBG toch wel een stukje bij mij vandaan zat (Hilversum) had ik hen weliswaar al wel op het netvlies maar leek mij een dealer aldaar geografisch gezien niet handig. Vanwege de vieze smaak in m'n mond van het Naaldwijkse bedrijf toch maar eens met BBG gaan praten. Wat een eye-opener!! Kundig en klantgericht. Mij werd gelijk met redenen omkleed verteld waarom ik in mijn situatie beter voor een ander type scherm (zelfde merk, zelfde prijs) kon kiezen dan men mij in Naaldwijk had geadviseerd. En ja, 'natuurlijk' was de prijs inclusief montage en afstelling. Zelfs als zij daarvoor een stuk moesten rijden. Geweldig toch?! Of hoort dit eigenlijk gewoon altijd zo te zijn? Bij BBG de spullen besteld die al vrij snel daarop werden afgeleverd en netjes werden gemonteerd. Ook in de jaren daarna heb ik Garmt en Bjorn alleen meegemaakt als mannen die nooit te beroerd zijn een extra stap te zetten en voor wie geldt "een man een man, een woord een woord". Door de jaren heen heb ik meerdere audio(visuele)handelaren meegemaakt. En zoals in iedere branche vind je ook hierin veel kaf onder het koren. BBG hoort tot die zeldzame koren van het zuiverste soort. (Aardige bijkomstigheid: men heeft een enorm scala aan muziekkennis!)

  thumb Bart Feis
  3/13/2017

  5 star review  Hessel Veldman Topshop, superservice, meedenkende medewerkers, muziekliefhebbers, levensgenieters, kenners! LP12 valhalla en Harbeth SL5 met furutech bekabeling. Ik ben er zeer tevreden over, net als over de leuke, afwisselende en uiterst informatieve luisteravonden. Ik ben nog vergeten te melden dat Ik Jan en Garmt als zeer bescheiden ken. Hulde!

  thumb Hessel Veldman
  3/11/2017

  5 star review  In de afgelopen weken vrij kort na elkaar een setje Wilson Benesch Vector, Vertex en Fulcrum 650 gekocht. En sinds vorige week ook nog de Linn Akurate DSM. Veel spullen, ik heb BB&G dus veel gezien en gesproken. Ik ken de mannen ondertussen al meer dan 10 jaar, en ze zijn sindsdien geen spat veranderd. Wat men toen uitsprak over de audiowereld, de handel, de dealers, en services is onveranderd gebleven. Zelfs nu men een eigen zaak heeft is dit alleen maar versterkt en nog treffender gemaakt. Ergo, ze maken het waar en blijven het doen! Primaire gedachte is dat de klant tevreden moet zijn. Er wordt liever een concurrent aanbevolen dan om alles een eigen item te verkopen. Services met een hoofdletter. Thx mannen!

  thumb Eisse Groothoff
  3/11/2017

  5 star review  In mijn zoektocht naar nieuwe speakers kwam ik bij Bjorn en Garmt terecht in Hilversum. Kreeg alle tijd om te luisteren, zelfs meerdere sessies. Geen enkel probleem. Uiteindelijk twee verschillende speakers thuis mogen ervaren, Garmt kwam ze persoonlijk installeren en op de juiste plek plaatsen voor de beste sound. Op de millimeter! Geen druk, geen eisen, alleen maar genieten. Mannen, hartelijk dank. Ik kom nu wel regelmatig slaap tekort. Jammer dat jullie dat vergeten zijn vooraf te vertellen. 😀 Groet! Alphonso

  thumb Alphonso De Wilde
  1/20/2017

  4 star review  Jan provided great service for my LP12, first class service.

  thumb Hugues Aufrais
  12/23/2016

  5 star review  Super service!

  thumb Jack van Dijk
  1/13/2015

  5 star review  Nadat ik vooraf al zeer prettig contact had gehad met Bjorn ben ik gisteren bij Beter Beeld & Geluid langs geweest voor een luistersessie en vergelijking met mijn huidige set. Bij aankomst werd direct geholpen met het uitpakken en neerzetten van mijn huidige set en nadat de muziek aanstond werd direct opgemerkt (vanuit een andere ruimte) dat mijn bekabeling niet goed was gemonteerd door de kabelleverancier. Dit heb ik afgelopen drie jaar nooit gemerkt! Ze namen uitgebreid de tijd en stelden de juiste kritische vragen om mij tot nieuwe inzichten te laten komen. Daarnaast hebben ze een ontzettend mooi samengesteld assortiment voor iedere audioliefhebber. Ben je op zoek naar een nieuwe HIFI set dan is Beter Beeld & Geluid van harte aan te bevelen!

  thumb Patrick Roozendaal
  1/03/2015

  5 star review  Bjorn heeft mij in eerste instantie van zeer goed advies voorzien. Hierna kwam Garmt mijn nieuwe aanschaf netjes langsbrengen en heeft ruim de tijd genomen om een en ander netjes aan te sluiten en kalibreren. Top service!

  thumb Daniël Smink
  1/11/2014

  5 star review  vandaag een luister sessie gehad wat wij als zeer aangenaam hebben ervaren! Leuke mensen aangename sfeer dus zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar highend audio.

  thumb Wesley Kenter
  11/16/2013