Mutrox neemt BB&G over – BB&G Zevenbergen verder als Symbiose Audio

Garmt van der Zel Nieuws

[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″]Mutrox neemt BB&G over[/custom_headline]Mutrox heeft specialist in home audio en home cinema’s – Beter Beeld & Geluid – overgenomen. Beter Beeld & Geluid is een toonaangevende speler op het gebied van home audio en home cinema’s. Door deze acquisitie haalt Mutrox meer dan 15 jaar specialistische kennis in huis.

Vanaf 1 januari 2020 trekt het team van Beter Beeld & Geluid in bij Mutrox in Numansdorp. De twee bedrijven vinden elkaar vooral in hun absolute passie voor muziek en film. Erik Pleijsier van Mutrox: “Beter Beeld & Geluid was in eerste plaats een dealer van Mutrox. Ze verkochten onze oplossingen en we realiseerden samen al vele home cinema’s. Dit ging zo vanzelfsprekend dat deze stap eigenlijk een logisch vervolg van onze samenwerking was. We hebben niet alleen dezelfde passie, maar stellen ook dezelfde hoge eisen aan de kwaliteit van het geluid en de akoestiek voor home audio en home cinema’s.”

Ik sluit me daar volledig bij aan,” voegt Bjorn Mateijsen van Beter Beeld & Geluid toe. “Wij willen ook graag een volgende stap zetten. Bij Mutrox kunnen we dit in de praktijk brengen. Omdat we al lang samenwerken weten we wat we aan elkaar hebben. We hebben dezelfde gedrevenheid. Ieder op zich heeft zijn eigen specialiteit, kennis en ervaring, daarin gaan we elkaar versterken. Dit alles om uiteraard nog betere home audio en home cinema’s te leveren voor de ware film- en muziekliefhebber die de hoogste kwaliteit eist.”
[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]Uniek in Europa[/custom_headline] De markt voor home audio en home cinema’s is een specialistische nichemarkt. Mutrox wordt door veel muziek- en filmliefhebbers al gevonden zowel binnen alsook buiten de Benelux. Naast projecten in een woon- of werkomgeving zijn er wereldwijd ook steeds meer luxe jachten met een home cinema van Mutrox aan boord. Pleijsier: “Wat Mutrox levert is al uniek. Met nog meer kennis op het gebied van audio, video en akoestiek, kunnen we onze projecten naar een nog hoger niveau tillen en onze positie in de markt versterken.”
[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]ISF- en HAA-certificering[/custom_headline] De komst van Beter Beeld & Geluid maakt het bijvoorbeeld mogelijk om te werken volgens de ISF (Imaging Science Foundation) en HAA (Home Acoustics Aliance) certificeringen. Door de bijbehorende kennis voor het perfect afstellen van beeld en geluid, zal het eindresultaat alle verwachtingen ruimschoots overtreffen.
[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]Productontwikkeling[/custom_headline] Mutrox is akoestisch partner van Bowers & Wilkins en ontwikkelt voor hen concepten en integratieoplossingen. Ook op dit gebied verwachten we een nieuwe impuls dankzij de overname van Beter Beeld & Geluid. De eerste resultaten zullen begin 2020 al zichtbaar zijn.


[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″]Beter Beeld & Geluid Zevenbergen verder als Symbiose Audio[/custom_headline] In een eerder bericht werd gemeld dat de firma Mutrox hifi- en home cinema specialist Beter Beeld & Geluid zal gaan overnemen per 1-1-2020. Maar wat gebeurt er met de nu nog bestaande twee vestigingen van Beter Beeld & Geluid?

De Beter Beeld & Geluid vestiging in Hilversum zal verdwijnen (Bjorn Mateijsen en Garmt van der Zel worden beide werkzaam bij Mutrox) en de vestiging van Beter Beeld & Geluid in Zevenbergen, geleid door Jan Verlegh, zal voortaan door het leven gaan als ‘Symbiose Audio’.

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]Symbiose Audio – niet alleen maar Linn meer[/custom_headline] Beter Beeld & Geluid Zevenbergen is lang een ‘Linn only’ winkel geweest. In de toekomst zal Symbiose Audio naast producten van Linn echter ook producten gaan verkopen van onder andere Luxman, Harbeth, Lindemann en Cardas. De enorme expertise op draaitafelgebied – en in het bijzonder van de Linn Sondek LP12 – zal uiteraard blijven bestaan.

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]Van Beter Beeld & Geluid naar Symbiose Audio[/custom_headline] In 2013 besloten Bjorn, Jan en Garmt tezamen een team te vormen als Beter Beeld & Geluid. In de vestiging in Hilversum was de focus altijd al sterk op home cinema gericht terwijl in Zevenbergen de focus vooral op stereo en analoog lag. Een leuke tijd volgde met over en weer veel inspiratie en ontwikkelingen.

Onlangs werden de plannen besproken om Mutrox de business van Beter Beeld & Geluid te laten overnemen en Jan zegt hierover:

Toen ik hoorde dat Bjorn en Garmt de kans van hun leven hadden aangegrepen om bij Mutrox te gaan werken en daarmee werkzaam zouden worden in de wereldtop, kon ik hen alleen maar van harte alle succes toewensen en ze het advies meegeven: doen!

En ik? Ik blijf in Zevenbergen dat doen wat ik altijd al graag deed. Niet meer uitsluitend Linn, maar aangevuld met een paar oude liefdes die niet roesten en met een nieuwe naam en logo.

U bent van harte welkom!”

[custom_headline type=”left” level=”h3″ looks_like=”h5″]Over Symbiose Audio[/custom_headline]

“[…] Het langdurig samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten waarbij de samenleving voor ten minste een van de organismen gunstig of zelfs noodzakelijk is. De verschillende partners heten symbionten. De grootste partner is de gastheer.” – Bron: Wikipedia

Wij voelen ons thuis bij de bovengenoemde beschrijving! Muziek brengt troost, genot, plezier en ontroering. Wij begrijpen dit en gaan met u graag op een prettige en professionele manier een samenwerking aan die gunstig en noodzakelijk is. Hierdoor kunnen wij garanderen dat u niet alleen nu, maar ook na lange tijd nog 100% tevreden bent met uw aankoop. Voor minder doen we het niet!

Ons pakket is zeer zorgvuldig samengesteld uit een beperkt aantal merken waar wij ook echt iets mee hebben en die een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding hebben.

Onze kennis van analoog en vooral van de Linn Sondek LP12 is ongeëvenaard in de Benelux, dus wees welkom voor al uw vragen en behoeftes!”