Warwick Audio Aperio op bezoek

Garmt van der Zel Nieuws

Warwick Audio Aperio op bezoek – Martin Roberts van Warwick Acoustics en Theo Wubbolts van Quad-raad b.v. kwamen vandaag langs om de superlatieve Warwick Acoustics Aperio te demonstreren. Het topmodel van het merk dat rond de 25k euro zal gaan kosten.

Aperio is Latijn voor ‘openbaren’ of ‘onthullen’ en dat is exact wat deze elektrostatische hoofdtelefoon doet… Een extreme neutraliteit, gekoppeld aan een bizar snelle impulsweergave. Die snelheid zorgt ervoor dat de muziek niet ‘versmeert’, wat op zijn beurt details openbaart die je nooit hebt gehoord.

Zeker geen hoofdtelefoon voor basfreaks of metalheads, maar voor hen die zonder eufonie de waarheid willen horen. Zeer geschikt dus voor audioprofessionals, maar ook voor de überkritische muziekgenieter. Want ondanks de technische perfectie wisten Christina Pluhar en Agnes Obel mij kippenvel te bezorgen.