inside the rose - these new puritans

These New Puritans – Inside the Rose (2019)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


These New Puritans

These new puritans

De Britse groep bestaat al een jaar of 10 en maakten twee albums vol post-punk/post-rock, waarna ze bij hun derde album ‘Field of Reeds’ opeens een omslag maakten naar gedetailleerde ‘chamber pop’ van de hoogste orde, compleet met strijkers en bijna neo-klassieke composities. De groep bestaat uit de broertjes Jack en George Barnett, keyboardspeler Sophie Sleigh-Johnson en Thomas Hein. Op hun nieuwste album opereren ze voornamelijk als een duo.


These New Puritans - Inside the Rose

These New Puritans – Inside the Rose

Op hun nieuwste album Inside the Rose (6 jaar na het eveneens ongekend goede album ‘Field of Reeds’), klinkt These New Puritans als een mix van Talk Talk, The Blue Nile, Bark Psychosis en bij vlagen zelfs Nits. Er is geen gitaar meer te bekennen in het geluid van de band. Wel horen we zeer rijke arrangementen vol met warme synthesizers, gecombineerd met akoestische instrumenten, blazers en strijkers. De melodieën zijn tranentrekkend mooi en de lome zang van Jack Barnett past perfect bij de melancholische stijl van de muziek.

De productie is om door een ringetje te halen en absoluut genieten voor de liefhebbers van diep laag en atmosferische sound scapes.

Al met al een album om jezelf compleet in te verliezen en van begin tot einde intens in je op te nemen. In de video hieronder een video van de eerste track van het album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *