Devialet 220 met Manger p1

“Muziek luisteren en beleven”

Garmt van der Zel Blog 3 Comments

Devialet 220 met Manger p1

“Muziek luisteren en beleven” – Een klantbeoordeling uitgelicht – Het is altijd fijn als klanten hun goede ervaringen met ons en de rest van de wereld willen delen. Zo ook Frits, die wij hielpen zijn set op een nog hoger niveau te brengen dan al het geval was, waarbij slim gebruik is gemaakt van de bestaande Devialet Expert 200 en ook met veel aandacht is gelet op de bekabeling, een optimale plaatsing van de luidsprekers en uiteraard het geschikt zijn van de geselecteerde luidsprekers in de kamer.

Muziek luisteren en beleven[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″]Proefplaatsing[/custom_headline]Om zeker te weten dat een set in de woonkamer van de klant naar verwachting presteert, doen wij bijna zonder uitzondering een zorgvuldige proefplaatsing van de (apparatuur en) speakers. In het geval van Frits bleven de Manger p1 luidsprekers een aantal weken staan, om de tijd tussen de bestelling en levering van de luidsprekers te overbruggen. Hoe frustrerend is het immers als je een keuze hebt gemaakt en vervolgens moet wachten op de levering!

[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″]Fris en afgestoft[/custom_headline]

Hieronder een review van Frits over het keuze- en leveringsproces. Het was een genoegen om samen te werken, bedankt voor de mooie woorden en fijne luistersessies!

“De manier waarop Garmt mij heeft geleid – of moet ik zeggen: verleid – in de richting van een nieuwe set wil ik benoemen als uiterst zorgvuldig en professioneel. Ik had al een combinatie die er beslist mocht zijn: Devialet 200 met Magico S1, met Audioquest Castle rock speakerkabels, maar toen Garmt na een yogales bij mij, eens kwam luisteren gaf hij duidelijk aan dat hij iets miste aan transparantie en presentie. Hij bood dan ook aan geheel vrijblijvend in zijn winkel eens naar een paar andere opstellingen te komen luisteren.

In Hilversum heeft Garmt mij uitgebreid een aantal combinaties van versterkers en speakers laten horen en hij wist mij werkelijk te verrassen met de combinatie Devialet Expert Pro 220 en Manger p1. Om tot een beter oordeel te komen, mocht ik vervolgens de set in mijn woonkamer proberen, waar ik ook nog kon spelen met combinaties met mijn eigen set. Zo bleken mijn Audioquest kabels weinig opwindends te doen met de Mangers. Pas toen er Crystal Cable aan te pas kwam – evenals in de demonstratie in Hilversum – gebeurde er echt iets. En ook van Crystal Cable heb ik drie verschillende types (en prijsklassen) thuis mogen uittesten. Alweer heel fijn! Het was gewoon leuk en interessant om samen met Garmt als muziekliefhebber meer dan als audiofiel de verschillende combinaties te beluisteren. Garmt heeft alle tijd voor je en is pas tevreden als jij het bent. Dat alles heeft ertoe geleid dat ik nu volop geniet met de hele set die ik thuis nu heb staan, keurig gefinetuned door Garmt. Iedere CD of LP, die ik voor het eerst in deze nieuwe set afspeel, komt fris en afgestoft de kamer in. Dank.”

Voor een uitgebreidere beschrijving van de componenten in de set, zie hier!

Comments 3

  1. Good evening,
    Via Google Translator I’ve been able to read your nice blog entry. I would love to get to know which cable the customer has chosen for himself since I’m owning the same combination of a Pro 220 und the beautiful sounding P1s.
    Thank you in advance and musically greetings from Vienna, Austria!

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *