yann-tiersen_ALL

Yann Tiersen – All (2019)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Yann Tiersen

Yann Tiersen

De Franse componist is vooral bekend van zijn soundtrack voor de film ‘Amélie’, een werk dat hij eigenlijk niet had willen maken. Tiersen woon al jaren op het eiland Ouessant voor de kust van Bretagne, waar hij al tien jaar woont en nu ook zijn studio heeft gevestigd in een verlaten discotheek. Hij haalt veel van zijn inspiratie van de (natuur van) dit eiland. Tiersen houdt van films, maar hij geeft aan dat muziek voor hem “meer instinctief en heilig, magisch en primitief is en kwam voor taal en verbonden met de aarde, zoals ook dans dat is.


Yann Tiersen - All

Yann Tiersen – All

Het album ‘All’ wijkt nogal af van zijn vroege soundtracks en dat is eigenlijk maar goed ook, omdat het veel meer variatie en diepgang biedt dan eerder werk. Je hoort veel field recordings en gezang/gesproken woord in het Bretons en Frans. De muziek is een mix van minimalisme, pop, ambient, pop en modern klassiek, maar in het algemen met een vrij positief en ‘majeur’ gevoel. Er spreekt hoop en troost uit de prachtige melodieën, maar zeker ook weemoed.

Zie hieronder het eerste nummer van de plaat: Tempelhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *