Anna Calvi – Live at Meltdown (2017)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Anna Calvi

Anna Calvi

Anna Margaret Michelle Calvi (geboren op 24 september 1980) is een Britse singer-songwriter en virtuoos gitarist met een compleet eigen muziekstijl. Haar gelijknamige geweldige en verslavende debuutalbum kwam uit in 2011 en won diverse prijzen. Hierna volgende nog de albums ‘One Breath’ en ‘Hunter’.

Brian Eno is de ‘ontdekker’ en een groot bewonderaar van Anna Calvi. Zangeressen als Edit Piaf, Nina Simone en Maria Callas leerden haar zingen en ze noemt Jimi Hendrix als grote invloed op haar gitaarspel.


Anna Calci - Live at Meltdown (2017)

Anna Calvi – Live at Meltdown

Het was nogal een verrassing dat ‘Live at Meltdown’ verscheen op de diverse streaming services. Eerder was dit album alleen op rood vinyl te verkrijgen tijdens Record Store Day in 2017.

Anna Calvi is live een briljante performer en daarom alleen al is dit album een regelrechte aanrader voor iedereen die houdt van een avontuurlijke mix van opera, pop, flamenco, rock, soul en wie weet wat nog meer. Voor deze show werkte ze met haar vaste live-band en 12 geschoolde (opera-)zangers, wat de muziek nog een extra dimensie geeft.

Noemenswaardig zijn de geweldige cover van Suicide’s ‘Ghost Rider’ alsmede het duet ‘Strange Weather’ met David Byrne. Ook de afsluiter met prachtige zang is adembenemend mooi. Er staat echter geen enkel zwak nummer op de plaat.

Naast dit zeer goed opgenomen live album vol gepassioneerde muziek en briljant gitaarwerk zijn de drie eerder genoemde studioalbums en het cover-album ‘Strange Weather’ ook enorm de moeite waard. Check ze als dit live-concert je bevalt!

Zie hieronder een andere live-opname van een concert dat Calvi gaf in Parijs in 2011:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *