Cowboy Junkies - All That Reckoning (2018)

Cowboy Junkies – All That Reckoning (2018)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Cowboy Junkies

Het debuutalbum ‘Whites Off Earth Now!!’ van Cowboy Junkies stamt alweer uit 1986, maar eigenlijk is er muzikaal niet heel veel veranderd sinds dat debuut. De groep maakt broeierige Americana, gedragen door de altijd duidelijk in de mix geplaatste bas van Alan Anton, het elegante drumwerk van Peter Timmins, de broer van zangeres Margo Timmins, en het soms rustige, danweer ruige gitaarwerk van Michael Timmins, die ook de meeste nummers schrijft.

Beroemd werden Cowboy Junkies met hun zeer succesvolle tweede album ‘The Trinity Session’, een album vol eigen nummers en zeer raak gekozen covers. Een albums dat zowel muzikaal als opnametechnisch (opgenomen met een enkele Ambisonics microfoon) een absolute aanrader is.


Cowboy Junkies - All That Reckoning

All That Reckoning

Het nieuwste album ‘All That Reckoning’ staat weer garant voor een mooie mix van rustige en wat ruigere melancholische Americana (je hoort country, pop en blues) met de nog steeds prachtige stem van Margo Timmins. De melodieën en zijn hypnotisch, boeiend en afwisselend alsmede de (meestal niet heel vrolijke) teksten.

Cowboy Junkies heeft nog nooit een slecht album gemaakt en ook deze mag er zijn! De geluidskwaliteit van het album is bovengemiddeld hoog. Heerlijk materiaal voor winterse avonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *