Van Barok tot Barre Rock

Van Barok tot Barre Rock – met Harbeth en Luxman

Garmt van der Zel Shows

Van Barok tot Barre Rock

Van Barok tot Barre Rock – met Harbeth en Luxman – Op zaterdag 1 september vanaf 13:00 uur organiseren wij in onze vestiging in Hilversum het tweede event in onze serie ‘Indian Summer Shows’. En dat wordt heel leuk! Wij hebben voor deze show Theo Wubbolts uitgenodigd, die met veel kennis en humor het thema ‘Van Barok tot Barre Rock‘ met ons uit zal gaan diepen.

Theo Wubbolts heeft een diepe en brede kennis over klassieke muziek en HiFi in het algemeen. Zo maakte hij vele live-opnames van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en was hij jaren hoofdredacteur van onder andere Hifi Video Test (HVT).

Het gebruikte systeem zal bestaan uit de Harbeth M40.2 40th Anniversary, aangestuurd door Luxman electronica. Muziek wordt gedraaid vanaf plaat en CD.

Van Barok tot Barre Rock

We gaan met Theo als reisleider een reis maken door de historie van de muziek… We beginnen met het notenschrift: hoe is dat eigenlijk ontstaan? En wist je dat er eigenlijk al Rock bestond in de Barok…? 

Maar ook aan bod komen onderwerpen als het begin van de vastlegging van muziek en opnametechniek. En hoe moet je eigenlijk luisteren naar muziek via de HiFi? En wat is het belang van de akoestiek?

Dit wordt niet alleen een interessante, maar zeker ook humoristische en volkomen interactieve reis door de (muziek-)historie, waarbij er vele muzikale voorbeelden voorbij zullen komen.

Harbeth en Luxman

Voor ons is het al lang duidelijk dat de merken Harbeth en Luxman met elkaar een bijzondere synergie opleveren, die zich zeker met klassiek in volle overtuiging openbaart. Voor deze show combineren wij het topmodel van Harbeth, de M40.2 40th Anniversary met de beste Luxman geïntegreerde versterker – de L-509X – en gebruiken hierbij ook een platenspeler en CD-speler van dit merk.

Een set die in eerdere shows al zijn superieure weergavekwaliteiten heeft kunnen bewijzen.

Harbeth en Luxman – een prachtige combinatie!

Show

Deze show vindt plaats in onze vestiging in Hilversum op 1 september.

Wij beginnen met inloop voor de show om 13:00 uur, maar het is mogelijk op ieder moment binnen te wandelen. Het leukste is het wel natuurlijk om zo vroeg mogelijk te komen, om niets van het verhaal van Theo te missen! Wij ronden de show rond 17:00 uur af. Uiteraard zullen er zoals altijd hapjes en drankjes aanwezig zijn.