Christina Vantzou – No. 4 (2018)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Christina Vantzou

Christina Vantzou

Christina Vantzou is een in Kansas City geboren componist en filmmaker van Griekse origine en woont in Brussel. Ze werd eerst bekend als de ene helft van het audio-visuele duo ‘The Dead Texan’. Op het experimentele Kranky label bracht ze tot nu toe 4 albums uit, simpelweg getiteld No. 1, No. 2, No. 3 en No. 4. Die albums bevatten een mooie mix van ambient ‘drones’ en klassieke muziek.


Christina Vantzou - No. 4 (2018)
Christina Vantzou

No. 4

No. 4 is haar meest recente album. De muziek wordt gespeeld door klassieke muzikanten, aangevuld met synthesizer-klanken/texturen. De melodieën zijn de ene keer mooi en zoet, de andere keer dreigend. Waar No. 1 en No. 2 nog werkten vanuit een vastgelegde partituur, is dat bij No. 3 en 4 losgelaten, wat de laatste twee albums een wat vrijer gevoel geeft. De plaat straalt een spannend en mysterieus gevoel uit en is ondanks zijn rustige structuur nooit saai of voorspelbaar. Ik heb al haar platen al vele malen gedraaid en ze vervelen (mij althans) nooit. Zij maakt voor veel (alle?) van haar tracks ook korte video-clips, die ze tijdens optredens afspeelt op de achtergrond. Op haar Vimeo kanaal kun je een aantal van deze clips bekijken (zie ook hieronder).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *