Linn Sondek LP12 Classik Edition - 1

De Linn Sondek LP12 Classik Edition: Klassiek, maar toch modern!

Garmt van der Zel Linn Sondek LP12 nieuws, Nieuws

Linn Sondek LP12 Classik Edition - 1

De Linn Sondek LP12 Classik Edition: Klassiek, maar toch modern - Wat is er mooier dan de klassieke looks van een Linn Sondek LP12? Een Linn Sondek LP12 met NOG klassiekere looks! Wij besloten een bijzondere 'Edition' samen te stellen uit bijzondere onderdelen en noemden deze 'Classik Edition', vanwege de klassieke uitstraling.

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]De LP12 'stamvader' uit 1974[/custom_headline]

LP12 stamvader

LP12 stamvader uit 1974

De LP12 bestaat al meer dan 40 jaar! In 2014 werd dit dan ook uitgebreid door ons gevierd. In een door Jan samengesteld 'museum' werd de historie getoond van deze illustere draaitafel. Onder andere ook een model uit 1974, door Jan de LP12 'stamvader' gedoopt. Met zijn gekromde SME arm, karakteristieke rode aan/uit knop en 'fluted' plint een zeer karakteristieke verschijning.

Met onze Linn Sondek LP12 Classik Edition brengen wij een ode aan de oorspronkelijke oervader: met zijn eveneens gekromde S-arm en fluted plint een absolute 'beauty' om te zien. Bovendien klinkt onze 'Classik Edition' veel beter dan het oermodel. In de loop der jaren is de plint veel stijver geworden alsmede het subchassis. Vooral de motorsturing in de 'Classik' is echter veel beter dan in de oorspronkelijke LP12. Een moderne nieuwe arm en element brengen tenslotte veel verfijning en detail. Een zeer up-to-date geluid dus!

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]De Linn Sondek LP12 Classik Edition[/custom_headline]Hieronder de eigenschappen van de Linn Sondek LP12 'Classik Edition':

  • Als basis een 'fluted' (gegroefde) nieuwe plint in eiken of walnoot. Deze plinten zijn origineel Linn, niet los verkrijgbaar en gelimiteerd.
  • Het nieuwe Linn standaard subchassis
  • Een nieuwe Jelco TS 550 S 9" toonarm, opvolger van de beproefde SA-250
  • AC motor met interne Hercules voeding (33,33/45 toeren schakelbaar)
  • Audio Technica MM element met Shibata naald
  • Zeer beperkt leverbaar!

De prijs van de Linn Sondek LP12 Classik Edition is € 4.449. Het is mogelijk om voor meerprijs een andere voeding of element te kiezen.

  • Linn Sondek LP12 Classik Edition - 5
  • Linn Sondek LP12 Classik Edition - 3
  • Linn Sondek LP12 Classik Edition - 2
  • Linn Sondek LP12 Classik Edition - 4