SphereAudio van StormAudio

SphereAudio van StormAudio tijdens onze Head-fi show

Garmt van der Zel Nieuws, Shows

SphereAudio van StormAudio

SphereAudio van StormAudio tijdens onze head-fi show – Zaterdag 28 april zullen wij tijdens onze Head-fi show ook exclusief de ‘SphereAudio’ techniek van StormAudio demonstreren. Deze techniek weet door middel van een normale hoofdtelefoon een ‘immersive’ geluidservaring te creëren.

Zie voor meer informatie over deze technologie op de pagina van StormAudio:

https://www.stormaudio.com/en/features/sphereaudio/

De technologie is gebaseerd op binaurale principes.

SphereAudio van StormAudio

Binaurale weergave

Binaurale technologie baseert zich op het principe dat als een geluidsreproductiesysteem in staat is exact dezelfde geluidsdruk te presenteren aan de trommelvliezen als werd gepresenteert door een echte geluidsbron, de luisteraar geen verschil zou moeten kunnen horen.

Helaas is het echter zo, dat als hoofdtelefoons worden gebruikt voor de geluidsreproductie, het virtuele geluidsbeeld vaak te dicht bij of in het hoofd is geplaatst. Dit fenomeen is vooral moeilijk te voorkomen als men probeert het virtuele plaatje direct vóór de luisteraar te plaatsen. Binaurale technologie compenseert voor die negatieve effecten om een realistisch geluidsbeeld te creëren, waarbij het geluid echt om je heen is.

Voor meer informatie over onze Head-fi show, zie onze showpagina.