Hammock - Mysterium

Hammock – Mysterium (2017)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment

Hammock

Hammock

Ik ontdekte Hammock letterlijk bij toeval bij het browsen naar en kopen van albums op een webshop voor ambient muziek. Hun debuutalbum ‘Kenotic’ (2004) maakte bij mij gelijk grote indruk en vele prachtige albums zijn inmiddels erna van hen verschenen, allen uniek in hun individuele benadering.

De ‘band’, bestaande uit Marc Byrd en Andrew Thompson, komt uit Nashville en maakt melodieuze ambient soundscapes die neigen naar muziek van Sigur Rós en Boards of Canada.

De basis voor hun muziek zijn gitaren, die ze met behulp van effecten en electronica aanwenden voor dromerige en melancholische (meest instrumentale) electronische ‘pop’.

Hammock - Mysterium Hammock - Mysterium

Mysterium

Mysterium is het achtste album van het duo en gecomponeerd ter nagedachtenis aan Clark Kern, een persoon die als een zoon was voor Marc Byrd en in 2016 stierf aan Neurofibromatose type 2.

Mysterium is een amalgaam van modern klassiek, ambient en koormuziek en het spiritueel broertje van platen van Max Richter en Jóhan Jóhannsson. Aan het album werd meegewerkt door Francesco Donadello (Winged Victory for the Sullen, Ólafur Arnalds), Peter Katis (The National, Jónsi, Interpol) en de Hamburgse arrangeur Roman Vinuesa, die de stukken schreef voor het ‘Budapest Art Choir’ dat meezingt op de plaat.

De muziek is melancholiek, zalvend en troostend en van een hemelse schoonheid. Als je dit album mooi vindt, dient het aanbeveling ook andere albums van Hammock te beluisteren. Vooral ‘Maybe They Will Sing for Us Tomorrow’ en ‘Chasing After Shadows…Living with the Ghosts’.

Voor de Bandcamp pagina van de band, zie hier: http://shop.hammockmusic.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *