banner ecm maand

ECM maand met Grimm Audio, Luxman en Manger

Garmt van der Zel Shows

banner ecm maand

ECM maand met Grimm Audio, Luxman en Manger – Om te vieren dat een groot deel van de ECM catalogus nu op de streaming-diensten Qobuz en TIDAL te vinden is, organiseren wij twee shows rondom dit legendarische muziek-label.

[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ class=”mtn”]ECM maand[/custom_headline]Het vaak onderscheiden avantgardistische label ECM (Edition of Contemporary Music) staat bekend om zijn unieke jazz en klassiek (en soms een mix) in prachtige etherische klanksculpturen. De opnames van Manfred Eicher zijn wereldberoemd vanwege hun heldere en herkenbare klank. Voor veel producers is Eicher dan ook een lichtend voorbeeld.

De muziek is vaak van een tijdloze schoonheid en de catalogus is zo sterk, dat je je leven zou kunnen wijden aan het uitdiepen ervan. Nu de dagen wat donkerder worden, is er wat betreft muziek geen betere keuze denkbaar dan die van ECM. Dus gaan wij proberen in twee shows om vele highlights van dit label de revue te laten passeren. Vanaf Qobuz… In High Res als dat voor dat album beschikbaar is!

Naast het luisteren van muziek valt er ook iets te leren! Ron Ploeger, een verwoed verzamelaar van ECM albums op vinyl en absolute liefhebber en supporter van het label, zal ook aanwezig zijn. Hij neemt een selectie van de allermooiste ECM platenhoezen mee en zal verhalen vertellen over de achtergronden van het platenlabel. In samenwerking met Ron zullen we ook de uiteindelijke muzieklijst samenstellen. Kijk op de website ecm-collector.com voor het ‘levenswerk’ van hem en Manuel Schulz uit Zwitzerland.

Grimm LS1a[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ class=”mtn”]Grimm LS1a + LS1s – 9 december[/custom_headline] Op zaterdag 9 december gaan wij de muziek van ECM draaien op de Grimm LS1a luidsprekers met LS1s subwoofers. De ongekende detailrijkdom en fantastisch lage ruisvloer van het systeem spannen samen met een perfecte neutraliteit en afwezigheid van vervorming. Het resultaat is een adembenemend boeiende gelaagdheid en een tintelende muzikaliteit en echtheid.

Manger p1[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ class=”mtn”]Luxman en Manger – 16 december[/custom_headline]Een week later spelen wij met een fantastische combinatie van de Manger p1 passieve vloerstaanders, gecombineerd met een C700u/M700u voor-/eindversterkercombinatie en DA-06u DAC van Luxman. De snelheid en complete natuurlijkheid van de Manger luidsprekers is een fantastische combinatie met de kracht, rijkheid en pure muzikaliteit van Luxman. Een klankechte 3D ‘bubbel’ van kippenvelniveau.

[custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ class=”mtn”]Inschrijven[/custom_headline] Schrijft u zich via onderstaande links gratis in voor deze evenementen:

Inschrijven ECM maand – Grimm Audio – 9 december
Inschrijven ECM maand – Luxman en Manger – 16 december

Uiteraard zorgen we voor een hapje/drankje en gegarandeerd ongedwongen gezellige sfeer!

Graag zien we u op één of beide dagen!