Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Beter Beeld & Geluid met Linn op Salon Residence 2017

Bjorn Mateijsen Linn Sondek LP12 nieuws, Nieuws, Showverslagen

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Media Lounge

Beter Beeld en Geluid met Linn op 'Salon Residence 2017' - Trots kijken we terug op een zeer geslaagde Salon Residence 2017 in het vernieuwde Singer Museum in Laren. Voor ons was het de eerste keer dat we op deze beurs aanwezig waren. Als audio/video specialist lijkt dit een vreemde eend in de bijt, maar dat is schijn! Juist in deze tijd willen we vaker thuis genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Dan kun je natuurlijk niet zonder muziek en TV!

De Salon Residence was voor ons dé uitkomst om in samenwerking met hoofdpartner Decoration Empire en Linn muziek en beeld aan de stand toe te voegen.

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Media Lounge

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Media Lounge

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]Salon Residence: Boutique Hotels[/custom_headline]De drijvende kracht achter dit evenement is het interieurmagazine Residence en voor 2017 werd het Singer Laren omgetoverd tot 'Boutique Hotel'. Met maar liefst 18 verschillende kamers in 18 uiteenlopende stijlen, ontworpen door 18 van Nederlands meest getalenteerde interieurontwerpers. Dit alles tezamen met de mooiste merken en kunstgaleries.

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Slaapkamer

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]Decoration Empire[/custom_headline]Anne Noordam en Thong Lei vormen samen Decoration Empire. Ze ontwerpen niet alleen interieurs - uiteenlopend van appartementen, villa’s tot kastelen aan toe - maar ook meubelen onder de naam Atelier. Een hoogwaardige kwaliteit staat daarbij natuurlijk altijd voorop, net als die herkenbare authentieke Decoration Empire uitstraling. Op de Salon Residence hebben Anne en Thong de 'Presidential Suite' vormgegeven. In de grote hotels zijn veel kamers hetzelfde, maar de Presidential Suite is vaak speciaal ontworpen door een gerenommeerde designer. Zij hebben van deze grote ruimte een kamer gemaakt waar sfeer, comfort en stijl voorop staan. Als je veel reist, wil je immers dat je hotelkamer een fijne ontspanningsplek is. Kunst en antiek spelen hierin een belangrijke rol en beide waren dan ook prominent aanwezig in deze luxe, karakteristieke en comfortabele kamer.

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Japanse lounge

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]Het ontwerp: De Presidentiële Suite[/custom_headline]Vanaf het begin was het duidelijk dat alle functies van een suite ingevuld moesten worden. Een media lounge, om heerlijk in te kunnen ontspannen, gezamenlijk wegdromen met prachtige muziek of film of bijkletsen met een drankje op de schitterende ronde sofa. Centraal staat de Akudorik set van Linn met natuurlijk de iconische Sondek LP12 en een Akurate Exakt DSM. Daarnaast een Sony 85" LED tv voor de filmweergave, ondersteund door een Kaleidescape systeem. In de Japanse lounge met grote tafel, kan makkelijk met veel mensen gezeten worden. Of je komt er tot rust met een tijdschrift of boek. Ook hier bieden de Sekrit in-wall luidsprekers van Linn gecombineerd met een Majik DSM toegang tot kwalitatief hoogstaande muziek, direct bediend vanaf de tablet of telefoon. Voor de slaapkamer van deze presidentiële suite, die tevens dienst doet als werkplek, is de ondersteuning van muziek natuurlijk ook van belang. In deze ruimte presenteerden wij de Series 5 van Linn met een Akurate Exakt DSM. Een set die als een kameleon kan opgaan in de ruimte, door een kleur te kiezen van de stoffering die mooi wegvalt of juist deze te laten opvallen met een krachtig design, zoals een Harris tweed of de schitterende Timorous Beasties stoffen.

Beter Beeld en Geluid en Linn op 'Salon Residence 2017'

Presidential Suite - Slaapkamer

[custom_headline type="left" level="h2" looks_like="h4"]Terugblik op Salon Residence[/custom_headline]In slechts drie dagen wordt werkelijk een schitterende suite door Vos Interieur en Stijl en Voskuil marmerwerk gemaakt, die ontworpen is door Decoration Empire. Farrow & Ball leverde de kleur op de muur en donderdagochtend was niets meer zichtbaar van de ruimte in het Singer Laren, wat de dagen ervoor gewoon dienst deed als museum. Het is direct duidelijk dat een schitterend interieur op waanzinnig mooie wijze gecombineerd kan worden met het genieten van muziek en film. Songcast zorgde ervoor dat in alle ruimtes naadloos dezelfde muziek hoorbaar was, zonder ook maar een kleine vertraging te horen. Voor Linn is dit nog steeds een unieke feature, zoals ook het gebruik maken van verschillende streaming services als TIDAL, Qobuz of Spotify. En dat ook de draaitafel in alle zones te horen is in dezelfde kwaliteit blijft speciaal! De bezoekers van de Salon Residence vielen vaak als eerste voor de documentaires die op de Sony LED TV werden afgespeeld, zoals Into the Wild, Fourth Phase, On Any Sunday. Eenmaal tot rust gekomen op de schitterende sofa van Atelier, valt de kwaliteit van de muziek direct op, of dit nu vanaf de draaitafel was of via een digitale stream. Bezoekers bleven vaak wat langer rustig genieten, om alles in zich op te nemen. Een groter compliment konden we niet wensen!