Verslag LP12 voedingsleer shows

Verslag LP12 voedingsleer shows

Garmt van der Zel Linn Sondek LP12 nieuws, Nieuws, Showverslagen

Verslag LP12 voedingsleer showsVerslag LP12 voedingsleer shows – Op 24 juni en 1 juli jongstleden hielden wij in onze vestiging in Zevenbergen een LP12 show rondom de verschillende voedingen voor de LP12. Het waren zeer leerzame en prettige dagen, zoals wij te horen kregen van de aanwezigen. Beide dagen waren volledig volgeboekt (20 man per show) en het is duidelijk dat het enthousiasme en de interesse voor de Linn Sondek LP12 nog steeds zeer levend zijn. Zeer terecht, want er werd enorm genoten van eigenlijk alle uitvoeringen!

Linn Majik LP12

Linn Majik LP12

Majik LP12 vs LP12 ‘Edition’

De Linn Majik LP12 is de basis LP12 als je hem besteld bij Linn. Wij kunnen echter uit losse onderdelen een LP12 ‘Edition’ samenstellen die hetzelfde kost, maar (naar onze mening) beter presteert.

In een eerste vergelijk werden de Linn Majik LP12 en onze LP12 ‘Edition’ vergeleken. Waar de Majik LP12 een Project 9CC arm en Adikt element gebruikt en een interne Majik voeding, is de ‘Edition’ uitgerust met een Jelco arm, Nagaoka element en interne Hercules voeding. Ondanks dat de genoemde uitvoeringen even duur zijn, had men een voorkeur voor de ‘Edition’: er was meer scheiding tussen alle instrumenten en meer definitie in het laag. Dit zorgt voor een duidelijk betere volgbaarheid en spanning in de muziek.

LP12 ‘Edition’ vs LP12 ‘Plus Edition’

Van de Hercules voeding in de ‘Edition’ schakelden we over op de ‘Plus Edition’ met externe Lingo voeding. Verder zijn deze modellen gelijk. Het is heel duidelijk wat de ‘Plus Edition’ extra brengt ten opzichte van de ‘Edition’: onder andere meer rust, nog meer overzicht en een groter ruimtelijk beeld.

Jan geeft uitleg

Jan geeft uitleg

Akurate LP12 vs LP12 ‘Super Edition’

De volgende stap in de Linn LP12 hiërarchie vanaf de Majik is de Akurate. Ook voor de door Linn samengestelde uitvoering bieden wij een alternatief: de LP12 ‘Super Edition’.
De Akurate LP12 is uitgerust met een Lingo voeding, Linn Kore subchassis, Linn Akito arm en Linn Krystal element. De ‘Super Edition’ gebruikt de Radikal motor/voeding, hetzelfde Kore subchassis, maar een Jelco arm en Goldring Legacy element. De uitvoeringen zijn even duur, maar de ‘Super Edition’ klonk volgens de aanwezigen toch duidelijk beter dan de Akurate LP12. Dit uitte zich vooral in een eerlijkere weergave, die dichter bij de mastertape ligt, maar ook in een verhoogde muzikaliteit en ‘duidelijkheid’.

Majik LP12 met standaard vs Radikal voeding

Een ander interessant vergelijk: een Majik LP12 met de standaard voeding vs een Majik LP12 met Radikal voeding… Een niet persé voor de hand liggende upgrade, maar de stap van de Majik naar de Radikal voeding is duidelijk nogal… Radicaal? Een enorm toegenomen inzicht in de muziek en een veel overtuigendere muzikaliteit zijn het resultaat.

Tiger Paw Tranquility

Tiger Paw Tranquility

Tiger Paw Tranquility

Als laatste demo luisterden de aanwezigen naar het effect van de Tiger Paw Tranquility: een upgrade die de druk van de spindle op het lager met 90% vermindert, met als resultaat een gelijkmatigere loop en minder lagerruis. Het effect is voor de prijs verbluffend: details en ruimtelijk beeld nemen duidelijk toe en de hele weergave is lichtvoetiger en meer los van de speakers. Wat een prijs/prestatie verhouding!

Gebruikte systeem

Het gebruikte show-systeem

Het gebruikte show-systeem

Het systeem waar alle beoordelingen op werden gedaan bestond uit de volgende componenten:

  • Linn Uphorik MM/MC phono trap
  • Linn Klimax DSM voorversterker
  • Linn Akubarik Exakt luidsprekers

Zonder meer een uitmuntend en zeer uitgewogen systeem, waar alle verschillen duidelijk op naar voren kwamen en dat vooral een muzikaal klinkend geheel presenteerde.

Bedankt!

Wij willen alle aanwezigen hartelijk danken voor hun komst en hen op het hart drukken dat onze deur altijd open staat voor advies, onderhoud en upgrades. Of gewoon voor een kop koffie! Welkom!

Verslag LP12 'voedingsleer' shows

LP12 ‘voedingsleer’ show – 24 juni

Verslag LP12 'voedingsleer' shows

LP12 ‘voedingsleer’ show – 1 juli