Luxman L-590AXII review in Fidelity

Garmt van der Zel Nieuws

Luxman L-590AXII review in Fidelity – Eén van de mooiste geïntegreerde versterkers die wij kennen is de Luxman L-590AXII: het topmodel van het merk. Met zijn zeer muzikale, dynamische, rijke en toch spannende weergave is deze versterker werkelijk een open raam op de opname in de meest positieve zin van het woord.

Muzikaliteit

Het is bekend dat klasse A versterkers de ‘heilige graal’ zijn voor een perfecte weergave. Velen zullen zeggen dat dat buizenversterkers zijn, maar voor het bedrag dat de Luxman kost, is het erg moeilijk een buizenmodel te vinden met de mix van eigenschappen – laat staan de uitrusting en degelijkheid – van de L-590AXII.

Zet groot orkestwerk op en wat opvalt is een enorm geluidsbeeld dat tastbaar voor de luisteraar overzichtelijk wordt neergezet. Hierin instrumenten met rijke klankkleuren die ‘oplichten’ als bij live weergave. De betrokkenheid bij de muziek is zeer groot en de klankechtheid zorgt gegarandeerd voor kippenvelmomenten. Een echte moderne klassieker dus!

Luxman L-590AXII review in Fidelity

Luxman L-590AXII review in FidelityDitzelfde vindt het gratis te downloaden (na registratie) blad Fidelity International ook en weet dit uitmuntend te verwoorden in het vierde nummer dat zij uitgaven. Een quote uit dit review:

“The way the Luxman molds all these specific details into a sound that at every moment strikes a perfect balance between “crystal clear nuance of sound” and “full all-round richness” demonstrates class and style. A large measure of the charm stems from the way this integrated amplifier illuminates recording rooms, arranges ensembles in scales of breadth and depth regardless of their magnitude, and depicts instruments true to size. The Luxman L-590-AXII does not act on its own authority as a macrolens or as an acoustic magnifier, but is audibly eager to play back only what the sound engineer previously recorded—no more, and no less.”

Lees het complete review in deze PDF of download het complete nummer na registratie hier.