julia holter in the same room

Julia Holter – In the Same Room (2017)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Julia Holter

Julia Holter

Met haar albums Tragedy, Ekstasis, Loud City Song en Have You in my Wilderness, maakte deze in Los Angeles gebaseerde zangeres veel naam, vooral onder de critici en muziek-connaisseurs. Haar songs zijn behoorlijk vrij in vorm, zoals bij zielsverwant Joanna Newsom, maar kruipen na vaker luisteren onherroepelijk onder de huid.

De thema’s in haar werk lijken soms pretentieus, maar de muziek, haar stem en sfeer hebben een hypnotiserend effect. Je hoeft haar muziek niet te begrijpen om het te voelen. Door de complexiteit van de muziek hoor je ook iedere keer weer nieuwe dingen.


Julia Holter In the Same Room

In the Same Room

Net als labelgenoten Villagers – die met ‘Where Have You Been All My Life?’ hetzelfde deden (zie hier) – herinterpreteert Julia Holter op ‘In the Same Room’ werk van al haar eerdere platen. Het album is live opgenomen in de RAK Studio in London. Ik zag Julia Holter al meerdere keren live en heb altijd de life-sfeer wat gemist in haar studio-albums. Misschien zag zij hier zelf ook een kans met de release van dit album om die sfeer te proberen vast te leggen.

Julia Holter speelt zelf op piano of clavecimbel, waarbij zij begeleid wordt door strijkers, akoestische bas en drums.

Julia Holter In the Same Room

Het album is werkelijk prachtig opgenomen en is wat mij betreft een audiofiele ‘showcase’. Platenlabel Domino brengt altijd goede kwaliteit vinyl uit, dus het album kopen in dit formaat is geen slecht idee.

Hiernaast een afbeelding van het album in een ‘Deluxe’ uitvoering.

Het album is in high res te koop op Qobuz.com en uiteraard ook te streamen via TIDAL/Qobuz.

Hieronder een youtube stream van het eerste nummer van de plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *