Dutch & Dutch 8m in grote luisterruimte

Verslag Dutch & Dutch Introductieshow

Garmt van der Zel Nieuws, Showverslagen

Verslag Dutch & Dutch Introductieshow – Afgelopen zaterdag 7 januari was het zover: de officiële introductie van het luidsprekermerk Dutch & Dutch bij Beter Beeld & Geluid! Ondanks het wat winterse weer, waardoor een aantal bezoekers hadden afgezegd, was de Dutch & Dutch Introductieshow toch erg geslaagd! Zij die niet hebben kunnen komen, nodigen wij bij deze alsnog uit om op een ander tijdstip te komen luisteren. De luidsprekers zijn het waard!

Brendon Heinst

Brendon Heinst

TRPTK

Het werd een gezellig en ongedwongen event met prachtige presentaties van de muziek van het audiofiele label TRPTK. De interessante verhalen van Brendon Heinst van het label hielden de muziekliefhebbers goed bezig. De +/- 15 aanwezigen kregen zelfs als primeur een aantal nummers te horen van een net afgemixte album van de jazz-groep ‘Æon trio’. Een eclectisch album vol sfeervolle, rustige maar toch spannende jazz nummers à la ECM. Hou deze release in de gaten!

Martijn Mensink

Dutch & Dutch

Ook Martijn Mensink, een van de ontwikkelaars van de Dutch & Dutch luidsprekers, wist iedereen met duidelijke technische uitleg de bijzonderheden van de 8c en 8m goed uit te leggen. Lees op onze Dutch & Dutch pagina alle ins en outs!

8c

In onze kleine luisterruimte demonstreerden wij de 8c. Aangezien deze luidsprekers door hun woofers gemonteerd op de achterzijde dicht bij een stevige muur dienen te staan, was deze ruimte de beste keuze voor dit model. Het is verbluffend hoe deze luidsprekers door hun cardioïde afstraling van het middengebied zo dicht bij de muur absoluut niet kleuren, maar door hun DSP perfect getimede laag (in gesloten kast) ongelooflijk strak en krachtig tot de 20 Hz (!) doorlopen. Werkelijk grensverleggend goed voor een monitor met zulke relatief beperkte afmetingen!

Dutch & Dutch 8c in kleine luisterruimte

Dutch & Dutch 8c in kleine luisterruimte

8m

Omdat de 8m duidelijk meer de ruimte kreeg in onze grote luisterruimte (met een nog beter geoptimaliseerde akoestiek), was het geluidsbeeld dat de speakers neer konden zetten ook groter. Zelden (zeker voor de prijs van de 8m) hebben wij zo’n prachtig correct en stabiel geluidsbeeld gehoord uit monitoren van de afmetingen van de 8m. Absoluut ongelofelijk! Dit was voor een aantal bezoekers genoeg om deze set te prefereren. Andere gaven echter de voorkeur aan de 8c door het nog opener middengebied en het verbluffend goed getimede laag.

Dutch & Dutch 8m in grote luisterruimte

Dutch & Dutch 8m in grote luisterruimte

Alpha-Audio

Er waren ook een aantal journalisten aanwezig, waaronder Jaap Feenstra van Alpha-Audio (dank Jaap!). Hij maakte een verslag en een mooie video waarin Martijn Mensink uitleg geeft over de technieken achter de Dutch & Dutch luidsprekers. Bekijk de video hieronder:

Bedankt!

Na afloop van de presentaties werd er nog lang nagepraat en -geborreld. Om 18:30 uur sloten wij de dag tevreden af… Wij willen alle aanwezigen en het hele team van Dutch & Dutch en TRPTK bedanken voor hun inzet en aanwezigheid!

Dutch & Dutch 8m in grote luisterruimte

Dutch & Dutch 8m in grote luisterruimte