Fabricage Manger driver

Garmt van der Zel Nieuws

thesoundtransducer

Fabricage manger driver

Het hart van een Manger Audio luidspreker is de stervormige ‘Manger Sound Transducer’. Een volkomen unieke vrijwel full-range driver met een ongekend korte stijgtijd en geen enkele opslag van mechanische energie… Hoe dat kan?

Bending Waves

Doordat de Manger Sound Transducer slap is in plaats van stijf, beweegt deze niet heen en weer, maar planten door de dubbele spreekspoelen aangeslingerde golven van centrum naar rand door het materiaal. Als de kringen in het water als van een kiezel in het water, worden de geluidsgolven voortgebracht. Dit is dezelfde werking als het basilair membraan bij het menselijk gehoor. Niet gek dus dat de Manger luidsprekers zo natuurlijk klinken!

Manger driver doorsnede

Productieproces

Manger Audio maakte een interessante slide show/video waarin ze het productieproces uitleggen. Zie hieronder!

Meer weten over de techniek achter de luidsprekers van Manger? Klik hier.