A.C.T. One Evolution P1 'Ettore'

Wilson Benesch P1 Collection

Garmt van der Zel Nieuws


Wilson Benesch
P1 Collection


 

P1 Collection

Wilson Benesch heeft met de P1 Collection een wereldprimeur – de eerste luidsprekers ooit geconstrueerd uit gekleurde koolstofvezels. De P1 Collection werd geïntroduceerd tijdens de High End München show van 5-8 mei 2016.

De gehele P1 Collection is gebaseerd op de Geometry serie, maar de modellen zijn uitgevoerd in een werkelijk adembenemende afwerking van gekleurd carbon. Alle modellen zijn uitgerust met de nieuwste generatie van de ‘Advanced Composite Technology‘ (A.C.T.) technologie die door het Britse bedrijf in Sheffield (UK) wordt ontworpen en gefabriceerd.

Hypetex

In een samenwerking met het bedrijf Hypetex, officieel leverancier aan de Formule 1, zijn er voor alle Geometry modellen vier kleuren gekleurd carbon beschikbaar: ‘Enzo’ rood, ‘Ettore’ blauw, ‘Silverstone’ zilver en ‘Champagne’ goud. De namen van de kleuren zijn afkomstig uit de motor-sport om de Formule 1 origine van het Hypetex materiaal te benadrukken.

Advanced Composite Technology (A.C.T.)

Het gaat echter niet uitsluitend om esthetiek – Wilson Benesch heeft het gebruik van koolstofvezelcomposieten gepionierd in 1990. Het Britse bedrijf gebruikt geometrische vormen om een maximale stijfheid en demping uit het materiaal te creëren en hiermee luidsprekerbehuizingen te fabriceren die de luidspreker in het geluidsveld laten verdwijnen en alleen de muziek laten spreken. Tot nu toe was de beeldtaal van koolstofvezels vooral ‘zwart’, maar met de komst van het gepatenteerde Hypetex proces is het nu eindelijk mogelijk om een gekleurd koolstofvezelcomposiet te maken met behoud van maximale prestaties.

Craig Milnes, de ontwerper van Wilson Benesch zegt: “Het controleren en sturen van resonanties is een technische uitdaging, die de best mogelijke materialen vereist als je het best mogelijke resultaat wilt bereiken. De Geometry serie hybride constructie is zeer complex en een ‘benchmark’ voor akoestische prestaties in de industrie. Tot nu toe bood de referentie lijn luidsprekers van Wilson Benesch – hoewel al zeer exclusief in de standaard uitvoering – slechts één optie voor de kleur van het koolstofvezel en dat was zwart. Hypetex heeft deze beperking niet alleen opgeheven, maar ook mogelijkheden geboden de akoestische prestaties nog verder te verbeteren.”

Marc Cohen – de CEO van Hypetex – zegt: “We zijn zeer verguld te kunnen samenwerken met zo’n innovatief bedrijf als Wilson Benesch, die onze eigen drijfveer deelt in het verleggen van de grenzen van ontwerp en technologie.”

ces-innovation-awards-logo

CES Innovation Award 2017 nominatie

Wilson Benesch kondigde in november 2016 aan dat ze met hun A.C.T. One Evolution P1 model genomineerd zijn voor een CES Innovation Award 2017 in de ‘High Performance Home Audio / Video’ categorie.

Producten die opgenomen worden als genomineerden voor deze prestigieuze prijs worden beoordeeld door een panel van onafhankelijke industrieel ontwerpers, technici en leden van de pers. Er zijn prijzen voor uitzonderlijk ontwerp en techniek in ‘cutting edge’ consumentenproducten in maar liefst 28 productcategorieën.