Dutch & Dutch – Nieuw bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

Garmt van der Zel Nieuws

dutchdutch8c

Eerste dealer Dutch & Dutch

Wij zijn trots de eerste dealer te zijn in Nederland van de actieve DSP luidsprekers van Dutch & Dutch. Vele fabrikanten beweren de beste luidsprekers ter wereld te maken, of op zijn minst de beste luidsprekers in hun klasse. Dit wordt zelden waargemaakt. Naar onze mening is Dutch & Dutch er echter in geslaagd om alle problemen die altijd inherent werden geacht aan het fenomeen ‘monitor luidspreker’ op te lossen.

Akoestisch ontwerp

Dutch & Dutch begint met een in de basis uitmuntend akoestisch ontwerp, dat door middel van digitale signaalbewerking tot de uiterste grenzen wordt geperfectioneerd. Zo zorgen de digitale filters in de modellen voor een perfect faseverloop en tijds/pulsgedrag. Aspecten die essentieel zijn voor een natuurlijke weergave. Een recht frequentiebereik is bijna een gegeven bij deze luidsprekers. U hoort uw muziek werkelijk zoals deze werd opgenomen.

8M

Dutch & Dutch levert twee modellen. Te beginnen met het model 8M, dat door zijn gewelfde front en afwezigheid van schroeven een theoretisch perfecte afstraling weet te bereiken zonder diffractie. Verder zorgt de lichte hoornwerking voor een goede koppeling van de tweeter aan de lucht en een verbetering van het rendement. Met de 8M kun je adembenemend diep in de opname ‘kijken’ zonder dat de weergave ooit vermoeiend wordt.

8C

Het model 8C heeft dezelfde vorm, maar in dit model geeft de woofer alleen het midden weer en zorgen twee woofers aan de achterzijde voor het laag. Door de speciale constructie van de (open) kast voor het midden en de gesloten laagsectie, is er sprake van een enorme openheid, gecombineerd met een werkelijk full-range en zeer gedefinieerd laag.

De ‘C’ in de modelnaam staat voor ‘constante directiviteit’. Door de bouw gecombineerd met DSP, gaat dit model in veel mindere mate een interactie aan met de luisteromgeving. Het gevolg is een ongekend inzicht in de opname en een verbluffend diepe, strakke en gedetailleerde laagweergave. Bovenal zijn deze luidsprekers zeer muzikaal en zorgen ze dat je naar de muziek luistert, niet naar de techniek, zoals bij veel DSP-gestuurde systemen wel het geval is.

Bijzonder aan de 8C is dat deze juist door zijn ontwerp het beste functioneert vrij dicht bij een muur.

Show – 7 januari 2017

Wij hebben nu al een pre-productieexmplaar van de 8C staan. Kom langs om deze op afspraak te beluisteren of kom naar de introductieshow op zaterdag 7 januari.

Modellen


Studio

8c

De 8c is meer dan alleen maar een (studio) monitor… Het is een uniek akoestisch concept. Zijn revolutionaire kastontwerp geeft de 8c een constant afstralingspatroon vanaf 100 Hz. Het resultaat is dat de 8c neutraler, preciezer en uitgewogener is dan iedere andere monitor

De laagste frequenties worden afgehandeld door 500 W aan versterkervermogen en twee 20 cm woofers met lange slag, die de muur gebruiken als ‘springplank’ voor maximale bas precisie en impact.

Download brochure

  • dutchdutch-speaker-studio-8-frontview
  • dutchdutch-speaker-studio-8c-sideview
  • dutchdutch-speaker-studio-8c-rearview
  • dutchdutch-speaker-studio-8c-controls

Studio

8m

De 8m is geschikt voor de meest kritische luisteraar. De geoptimaliseerde vorm van de baffle zorgt voor een perfect neutrale klank, een zeer brede ‘sweet spot’ en een fantastische afbeelding.

Op zichzelf staand is de 8m in staat tot het weergeven van laag tot beneden de 40 Hz. Als dat niet genoeg is, kunnen subwoofers gemakkelijk worden toegevoegd: iedere 8m heeft een DSP-bestuurde uitgang die iedere actieve subwoofer kan aansturen.

Download brochure

  • dutchdutch-speaker-studio-8-frontview
  • dutchdutch-speaker-studio-8m-sideview
  • dutchdutch-speaker-studio-8m-rearview
  • dutchdutch-speaker-studio-8m-controls