Wilson Benesch Circle 25 review Fidelity Magazine

Garmt van der Zel Nieuws

Wilson Benech Circle 25

Wilson Benesch Circle 25 review Fidelity Magazine – In het Noorse blad Fidelity krijgt de Wilson Benesch Circle 25 een prachtig review van schrijver Trond Torgnesskar.

De Circle 25 werd in 2014 gelanceerd om de 25ste verjaardag van het bedrijf te vieren. Het was een totaal herontwerp van de originele klassieke Circle, die door zijn unieke ontwerp en de totaal afwijkende benadering van zijn suspensie met koolstofvezel dragers een ‘cult’ aanhang kreeg.

Een quote:

“And herein lies, at least in my humble opinion, the genius that is the WB Circle 25.
It carries the torch of former WB turntables and has all of the qualities of the earlier models, but it also has a more insisting way about it. A bit more torque, so to speak. It literally leans a bit more forward, not in the sense of sounding forward as such, but in sounding a bit more alert, a little bit bigger and an ounce more dynamic, with more generous amounts of information, especially in the depths that the music might plunge into. And it handles it all with guts.”

Zoals Trond uitlegt, heeft Wilson Benesch alle gebieden van de Circle 25 draaitafel aangepakt om iets nieuws aan het ontwerp toe te voegen om zo de prestaties van zijn voorganger duidelijk te verbeteren:

“This player of jubilee pedigree has more momentum and drive, not only than its cousins in the Wilson Benesch stable, but more than most of its competition. That quality, along with an ability to plunge into the deepest of signal-bearing abysses without losing sight of the music and said signal, makes this one hell of a player to enjoy, to cherish and to keep playing records on.”

Het volledige review is in het Engels te lezen via deze link.

Hier is het oorspronkelijke review te lezen in het Noors.