Review CH Precision en Wilson Benesch in Music Emotion

Garmt van der Zel Nieuws

Wij weten al lang dat een combinatie van Wilson Benesch en CH Precision een van de mooiste resultaten oplevert wat betreft klank en synergie. Het is ongelooflijk hoe goed deze merken met elkaar samenwerken…

In de Music Emotion van mei 2016 en juli/augustus 2016 is een tweedelig artikel verschenen over de CH Precision C1/A1/A1 gecombineerd met de Wilson Benesch A.C.T. One Evolution. Werner Ero beschrijft hierin zeer uitgebreid alle achtergronden van beide merken en producten en test de genoemde luidsprekers en electronica op sublieme wijze.

Endeavour-production-1

Bristol-16-53

Interview

In het eerste deel worden er interviews afgenomen met Raphael Pasche van CH Precision en met Craig/Christina/Luke Milnes van Wilson Benesch.

Music Emotion mei 2016Review

In het tweede deel wordt de CH Precison/Wilson Benesch set klankmatig beoordeeld.

Music Emotion juli/aug 2016

Beide artikelen zijn zeer de moeite waard om te lezen! Hier wat quotes:

Over de gehele set:

“Afgespeeld op een set die muziek zo goed laat starten en stoppen als dit systeem, hoor je muzikale informatie – die op veel systemen verdwijnt – bijna getransformeerd voor het voetlicht treden. Kleine geluiden in het stereobeeld, in focus en dan weer uit focus en vooral de bijna geordende chaos van klankkleuren en transiënten die altijd volledig in de pas blijven lopen. […] hier hoor ik meteen een hoge mate aan omlijning, enorm veel gemak, zeer veel drive en een hoge mate aan controle over de luidsprekers, waarbij de weergave gelukkig nooit een doods of mechanisch karakter krijgt en blijft het geheel realistisch en ontspannen overkomen.”

Over de CH Precision A1’s:

“Door de linie raken ze van geen enkel genre, dynamieksprong, luide of zachte passage hoe extreem ook van de wijs of onder de indruk en zou ik de totale signatuur omschrijven als ‘snel’ transistorrealisme zonder opsmuk en zonder valse accenten.”

Over de Wilson Benesch A.C.T. One Evolution:

“Hier de typerende audiofiele parameters aan hangen heeft dit keer door de bijna 1:1 schaalgrootte en de gloedvolle live-beleving gewoon te weinig zin. Alles is aanwezig en alles is in balans. Precies zoals het eigenlijk hoort maar zelden met hifi wordt ervaren.”

English versions are available here: