Agnes Obel - Citizen of Glass

Agnes Obel – Citizen of Glass (2016)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Agnes Obel - Citizen of Glass

Agnes Obel

Agnes Obel maakt al eerder het prachtige Philharmonics uit 2010 en het al even mooie Aventine uit 2013. Nu is er een derde album uit van de Deense zangeres/pianiste. Haar muziek kan je karakteriseren als sfeervolle, melancholische popmuziek. Met een zeer beperkte instrumentatie, veelal bestaande uit haar bijna buitenaards mooie stem, haar pianospel, strijkers en sythesizers weet ze de luisteraar erg te raken.

Het is misschien toeval, maar haar albums komen tot nu toe altijd in de herfst uit. Dat is dan ook het perfecte jaargetijde voor deze najaarsplaat.


Agnes Obel

Citizen of Glass

Op ‘Citizen of Glass’ gaat Agnes Obel vooral verder waar ze bij Aventine aan begonnen was: het verder uitbouwen van een meer verrassend en toch altijd zeer muzikaal geluid met minimale middelen. De single Familiar laat zelfs een sterk verlaagde stem van Obel horen, als een soort duet met zichzelf (zie clip hieronder).

De songs zijn zonder uitzondering weer ijzersterk en de productie werkelijk om door een ringetje te halen.

Het album is in High-res via Qobuz.com te downloaden en te streamen via de gebruikelijke streaming-diensten. Uiteraard ook te krijgen op vinyl of CD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *