music-on-data

Airtime and Pieterson – Music on Data (2016)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Music on Data

Enige tijd geleden vertelde een klant van ons – Mike Veldhuis – dat hij van plan was een LP op te nemen om weg te geven aan deelnemers aan een symposium dat hij ging organiseren met zijn bedrijf Nalta. Het event, getiteld ‘Protect the Data – Lifecycle’ werd gehouden in het Nationaal Militair Museum waar wij als Beter Beeld & Geluid voor het afspelen van de plaat een Linn Sondek LP12 beschikbaar stelden. Ook gaf Garmt wat productionele tips voor het album.

Dit allemaal als achtergrond en niet als de reden om hier de plaat te bespreken, maar om de reden dat de muziek op dit album bijzonder fraai is en de persing van de LP bijzonder goed geslaagd! Voor een exemplaar van deze LP: mail ons. Het album is ook te beluisteren op de diverse streamingdiensten.


Airtime en Pieterson

Airtime is een duo van broers Erwin en Tim van Kester, die op dit album samen met de 66-jarige klassiek geschoolde gitarist Pieterson een inventieve interpretatie geven van Bach’s muziek in de context van moderne electronische jazz. Het resulteert in een heel afwisselend album dat van ambiente soundscapes naar pure noise switched en van abstracte naar lieflijke melodieën en samples. Het thema is steeds de IT in al haar verschijningsvormen. Het nummer MOAD (Mother of all Demo’s) is de spil van het album en gaat over een van de meest beroemde demo’s in de IT geschiedenis, waar veel moderne IT concepten voor het eerst werden gedemonstreerd. Luister het nummer hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *