Kaitlyn Aurelia Smith - Ears

Kaitlyn Aurelia Smith – Ears (2016)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment


Kaitlyn Aurelia Smith

Kaitlyn Aurelia Smith

Kaitlyn Aurelia Smith bestudeerde voor langere tijd orca’s op ‘Orcas Island’ in de staat Washington. Dit inspireert haar tot op de dag van vandaag bij het componeren van haar muziek. Na een studie compositie en geluidstechniek op ‘Berklee Collega of Music’, speelde ze in een indie folk band. Haar muzikale ontwikkeling kwam echter pas echt op gang toen ze van een buurman een Buchla 100 modulaire synthesizer leende. De modulaire synthesizer en haar eigen stem zijn de basis voor de albums die ze tot nu toe solo maakte. ‘Tides’ en ‘Euclid’ waren de titels van de eerste albums en ‘Ears’ is de nieuwste. Over dit laatste album gaat deze muziektip.


Kaitlyn Aurelia Smith - Ears

Ears

En wat een prachtig album is ‘Ears’! Een magische caleidoscopische wereld van modulaire synthesizers, fluit, saxofoon en de stem van Kaitlyn Aurelia Smith in verschillende mutatiestadia… Zij zegt zelf over het album: “In recording EARS, my intention was to take audiences on a sonic motion ride through a futuristic jungle. […] I wanted to play with visceral sounds that pull one between feelings of beauty and dissonance, chaos and order. My hope is that, on a straight-through listen, in a darkened room, on a loud stereo, EARS will inspire a rich visual narrative in listeners’ minds.”

Wat mij betreft een trippy, maar toegankelijke en relaxte luisterervaring met een warm en ruimtelijk geluid – door de intrinsieke klank van de modulaire synthesizers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *