Melanie de Biasio - Blackened Cities

Melanie de Biasio – Blackened Cities (2016)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment

Eerder posten we al een aanbeveling van Melanie de Biasio in de vorm van haar laatste album ‘No Deal’: een triomf in de jazz/blues dat de vervlogen tijden van Billie Holiday en rokerige kroegen weer tot leven bracht.

Melanie de Biasio is een Belgische artiest(e) uit de buurt van Charleroi en het is te merken dat deze stad als inspiratie diende voor deze nieuwe EP – het karakteristieke industriële van de stad staat op de hoes. Haar werkwijze is zeer intuïtief en deze EP is daar het prachtige gevolg van.

Was ‘No Deal’ al een album dat veel op sfeer steunde, waarbij De Biasio haar band veel ruimte gunde, is dat met Blackened Cities nog meer het geval. Hier ook veel meer referenties naar latere Talk Talk en zelfs post-rock.

De EP is één lange track met een spannende opbouw. Het begint zeer zacht, met alleen een Fender Rhodes en gestreken bas, totdat de stem van De Biasio en een piano ons introduceren tot het ritme, dat gedurende de tracks steeds dwingender zal worden. Nieuwsgierig? Er is maar één oplossing: zelf snel deze EP ondergaan… Koop of stream (iTunes) het album via melaniedebiasio.com of stream deze via Qobuz/Tidal in CD-kwaliteit. Ik kocht de 24 bit download op Qobuz.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *