eefje de visser - nachtlicht

Eefje de Visser – Nachtlicht (2016)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment

Eefje de Visser - Nachtlicht

Er is al veel aandacht gegeven in de media aan Eefje de Visser, maar ik kan toch ook mijn eigen bewondering voor dit album niet onder stoelen of banken blijven steken.

De eerste drie albums van deze Nederlandstalige zangeres zijn een beetje aan me voorbijgegaan, wellicht vanwege het vrij traditionele karakter van de begeleiding. Pas bij dit derde album dat wat elektronischer van aard is (hoewel naarmate het album vordert, deze ook minder elektronisch is gearrangeerd), valt bij mij het kwartje.

Eefje de Visser

En hoe! In korte tijd is dit een niet meer uit mijn playlist weg te slaan album geworden. De vaak wat cryptische en abstracte teksten op dit album doen me qua gevoel denken aan de po√ętische inslag van Spinvis. Ook de melodieuze kwaliteiten staan op hetzelfde niveau. De stem van Eefje geeft me tijdens het luisteren bijna permanent kippenvel en de productie is heel smaakvol uitgevoerd. PRACHTIG!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *