Melanie-De-Biasio-No-Deal

Melanie De Biasio – No Deal (2013)

Garmt van der Zel Muziektips Leave a Comment

Album cover 'No Deal' van Melanie De Biasio

Af en toe zal ik ook aandacht geven aan al wat oudere albums, mits ze natuurlijk niet platgetreden zijn en de moeite waard. Het album ‘No Deal’ van Melanie De Biasio is zo’n voorbeeld: uitgekomen in 2013 en redelijk onder de radar gebleven van het grote publiek. Eerlijk gezegd ook bij mij, want ik zag haar naam wel voorbijkomen, maar om een of andere duistere reden destijds geen verdere aandacht aan gegeven. En dat is zonde, want deze plaat is mij in korte tijd zeer dierbaar geworden. De hoes ademt de sfeer van jazz-albums uit begin jaren 60 en dat is ook wel een prima verwijzing naar de muziek.

Melanie De Biasio

Deze Belgisch/Italiaanse jazz-zangeres heeft een stem die je pakt vanaf de eerste noot. Het beginnummer ‘I Feel You’ zet al gelijk de toon met een sfeer die bedwelmend, mysterieus en jazzy is. Zij heeft zonder meer de zelfde overtuigingskracht en charisma in haar stem als Nina Simone, waar ze goed mee vergelijkbaar is. De Biasio geeft de uitmuntende muzikanten veel speelruimte en treedt zelf nooit teveel op de voorgrond. Dit maakt de plaat alleen maar sterker en spannender. Let vooral op de meesterlijke drummer en de prachtige texturen uit de analoge synths. ‘No Deal’ is perfect opgenomen, dus in alle opzichten genieten geblazen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *