Wilson Benesch Discovery II

Nieuwe Wilson Benesch Discovery II

admin Nieuws

Wilson Benesch Discovery IIWilson Benesch heeft een nieuwe toevoeging in de ‘Geometry Series’ – de Discovery II.

De Discovery II is een 2,5-weg monitor, samengesteld uit koolstofvezel composiet en zeer precies CNC gefreesd staal. Kenners van het merk zal het ontwerp bekend voorkomen, aangezien het model de opvolger is van de met vele awards onderscheiden voorganger uit de Odyssey serie. De oorspronkelijke Discovery was een van de meest succesvolle producten in het bestaan van het bedrijf en won vele prijzen, zoals ‘Component of the Year 2001’ in het Japanse blad ‘StereoSound’, ‘Product of the Year’ in Hong Kong’s ‘Hifi Review’ en ‘Reference Loudspeaker’ in het Britse What HiFi in 2004 en 2005.

Wilson Benesch Discovery IIHet karakter van de originele Discovery won vele harten bij muziekliefhebbers over de hele wereld en verkreeg daarmee een cult-aanhang. Nu keert dit ontwerp in 2016 terug met nog meer kracht, controle en bandbreedte. De Discovery II heeft een frisse, cleane en high-tech look en is ontworpen met een state-of-the-art Dassault 3D CAD/CAM systeem.

The Discovery II plays the music in an extremely open, focussed and 3D sound stage with immense detail and lightning speed. Most of all, they have perfect coherency and a ‘reach out and touch’ feel that graces the music with warmth and elegance in a very musically seductive manner! Wow! Well done Wilson Benesch!

Het ontwerp van de Discovery II is een unieke benadering van het concept ‘monitor’, waarbij een ‘Isobaric’ laag-systeem aan de onderzijde van de kast wordt gecombineerd met midden- en hoog-weergevers die allen zeer dicht bij elkaar geplaatst zijn. De compacte en ver doorontwikkelde topologie zorgt voor een verbluffende ‘sound stage’ met een rijke en dynamische laagweergave die perfect geïntegreerd is met alle frequencies daarboven tot 30 kHz.

Wilson Benesch Discovery IIDe Discovery II heeft alle technologieën van de andere Geometry modellen: een Tactic II middenweergever, de revolutionaire Semisphere tweeter en het innovatieve Tactic II Isobaric laagsysteem. Deze combinatie biedt een frequentie-karakteristiek van 43 Hz – 30 kHz. Bandbreedte is echter maar één aspect; de kwaliteit van het gehele bereik bepaalt pas het succes van een ontwerp. In dit aspect excelleert de Discovery II zowel in het laag door zijn fenomenale Isobaric laagweergave als in het hoog met zijn zijde/koolstof hybride Semisphere tweeter. De Discovery II heeft een natuurlijk en zeer gedetailleerd geluid met ongeëvenaarde dynamiek en ‘punch’ in het laag en een perfecte integratie over het gehele frequentiebereik.

Wilson Benesch Discovery IIDe styling van de Geometry serie is duidelijk aanwezig met de baffle uit volmetaal, eenvoudig verstelbare voeten en een verzonken aansluitpaneel. De luidsprekers zijn leverbaar in meerdere hoogglans polymeer-afwerkingen of een selectie van natuurlijke houtfineers die met de hand door bij Bentley Motors getrainde vakmensen worden aangebracht.

De Discovery II is vanaf heden leverbaar. De adviesprijs is 20.500 euro per paar (standaard finish).

Specificaties

Gevoeligheid: 89 dB
Impedantie: 6 Ohm nominaal / 4 Ohms min.
Frequentierespons: 43 Hz – 30 kHz
Dimensies: 110 cm H x 23 cm B x 40 cm D
Gewicht: 30 kg