LP12 show

Showverslag Linn Krystal / booplinth show

admin Linn Sondek LP12 nieuws, Nieuws, Showverslagen

IMG_5388Op donderdagavond 21 en zaterdagmiddag 23 januari werd bij Beter Beeld & Geluid Zevenbergen een interessante show gehouden met het nieuwe Linn Krystal MC element en de booplinth in de hoofdrollen.

In een eerste vergelijk werd er in twee verder identiek opgebouwde LP12’s (Akito, Adikt, Lingo) een vergelijk gedaan tussen een standaard Linn plint en de booplinth. Hierbij waren de commentaren unaniem: de booplinth geeft meer structuur aan muzikale lijnen, weet instrumenten beter te scheiden en er is sprake van minder ‘versmering’, waardoor de muziek beter getimed, dynamischer en beter begrijpelijk wordt. Enkelen spraken hun verbazing uit over de mate van verbetering van slechts de plint. Nadelen werden er niet gehoord.

In een tweede vergelijk werd wederom in twee verder identieke LP12’s een vergelijking gedaan tussen de Linn Klyde en Linn Krystal. Beide elementen hadden evenveel uren gedraaid (de Klyde kwam een aantal speeluren eerder ook nieuw uit de doos, net als de Linn Krystal). De Linn Klyde heeft een mooie evenwichtige tonale balans, maar kwam nogal ‘mat’ over ten opzichte van de Krystal, die duidelijk een dynamischer, gedetailleerder en meer 3D geluid liet horen. Een behoorlijk overtuigend verschil en een element dat in zijn algemeenheid een ontzettend pakkend en swingend geluid neerzet zonder op fijnzinnigheid of resolutie in te leveren. Bijzonder!

Na een gezellige naborrel na beide dagen, kunnen wij weer terugkijken op een zowel voor ons als de bezoekers leerzame show.

Bedankt allen voor jullie komst!