Fennesz – Mahler Remixed (2016)

admin Muziektips Leave a Comment

Christian Fennesz is een gitarist uit Wenen, die zijn eigen gitaargeluid sampled en deze tot compleet onherkenbare proporties hergebruikt in meeslepende en vaak zeer ‘noisy’ elektronische composities. Niet zonder uitzondering beginnen zijn nummers fluisterzacht en melancholisch, om later uit te barsten in enorme geluidsmuren.

In 2011 besloot Fennesz om in het Radiokulturhaus in Wenen een live eerbetoon op te nemen aan een van zijn muzikale helden: Gustav Mahler.

Op ‘Mahler Remixed’ sampled Fennesz de componist om er in zijn unieke stijl overheen te improviseren. Het resultaat is naar mijn mening tezamen met zijn laatste album ‘Bécs‘ (een vroege versie van het nummer ‘Liminality’ van die plaat is verwerkt in ‘Mahler Remixed 2’) een van zijn allerbeste werken.

Ik leerde het album kennen via de Bandcamp pagina van de muzikant en heb daar ook het album gedownload.

De vervorming in de muziek is intentioneel, maar ondanks dit is de klank toch een aangenaam bad waar je volledig in kunt verdwijnen.

De CD en dubbel-LP zijn op 29 januari uitgekomen via het label Editions Mago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *