Nils Frahm – Solo (2015)

admin Muziektips Leave a Comment

Met ‘Solo’ maakte avantgarde pianist Nils Frahm een van de mooiste albums van 2015. De naam is toepasselijk, aangezien het album uitsluitend solo piano bevat en wel van het prachtigste soort…

De muziek doet denken aan de composities van Erik Satie en het werk van Harold Budd en wordt gespeeld op een enorme ‘custom built’ piano – de Klavins 370. Het album is in 2014 opgenomen als een improvisatie in een enkele ‘take’ zonder overdubs. De Klavins 370 staat in Duitsland en weegt 1,8 ton, is 3.7 m hoog en zijn langste snaren zijn ongeveer 3 meter.

De klank van het instrument is enorm en de opname zelf is subliem! De opbrengst van dit album komt overigens ten goede aan het bouwen van de Klavins 450: de allergrootste piano ter wereld!

Het bijzondere echter is dat Solo vrij te downloaden is in 24-bit/96kHz via www.pianoday.org. Het is uiteraard ook mogelijk het album te kopen op vinyl, CD en download. Ik kan de 24 bit versie van harte aanraden als mooiste medium voor deze absolute high-end opname!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *