Linn ‘Series 5’ speakers en nieuwe Exaktboxes

admin Nieuws

Linn_530-black-grill-and-stand-close-claret-coverLinn komt met twee unieke luidsprekersystemen, die gebruik maken van hun nieuwste technologieën: Exakt en Space Optimisation+. De nieuwe ‘Series 5‘ luidsprekermodellen heten ‘520’ en ‘530’, waarbij laatstgenoemde ongeveer even groot is als de Linn Majik 140.

Bijzonder aan deze serie is dat zij volledig zijn te ‘customizen’ – de speakers zijn omtrokken met stof, waardoor iedere denkbare kleur of print kan worden gebruikt om de speakers een unieke look te geven. Het zijn de eerste modellen die zijn ontwikkeld met Exakt in het achterhoofd en hebben dan ook alle versterking, digitale signaalbewerking en D/A omzetters standaard aan boord. De 530 en 520 worden geleverd met een Akurate Exakt DSM.

Linn-530-Claret-Stairs-Wide-Web-ResVerder nieuws zijn een Majik Exaktbox-I met 8 kanalen versterking ingebouwd (!), de Exaktbox Sub en een nieuwe Akurate Exaktbox met 6 i.p.v. 10 kanalen.

De 530 heeft een Isobarik laag, net als de Majik Isobarik en in totaal 300 W vermogen ingebouwd. De 520 is compacter. Beide systemen hebben een top plaat gemaakt van glas en de keuze uit drie ‘stands’ – in grijs, wit of zwart.

Linn Fabrik

De stof die de nieuwe modellen omhult, wordt door Linn toepasselijk ‘Fabrik’ genoemd en is ontworpen voor een elegante, moderne en aanpasbare look.

Linn-530-Turquoise-Kitchen-Web-ResDe stoffen zijn gekozen voor hun goede akoestische eigenschappen en door de montage kan de stof niet vibreren. Met Exakt technologie wordt vervolgens de frequentie-afhankelijke invloed en de akoestische weerstand van de gebruikte stof op het geluid gecompenseerd.

Er zijn 3 verschillende wevingen beschikbaar in 11 kleuren. Door een mix van subtiele en fell kleuren en de mogelijkheid om de stof te veranderen, is er altijd wel een stof die past in het interieur. Via de Linn website kun je nu al je favoriete kleur uitzoeken! Voor meer informatie: http://www.linn.co.uk/music-systems/series-5/


 

Majik Exaktbox-I

Linn Majik Exaktbox-I Front Top Silver 1Nu is het mogelijk om voor nog minder geld over te stappen naar Exakt!! De Majik Exaktbox-I heeft acht 100 W Chakra kanalen ingebouwd en kan dus ieder Majik luidsprekersysteem opbouwen tot een Exakt systeem! Verder heeft de Majik Exaktbox-I:

 • Een Exakt digitaal crossover en aparte DAC kanelen voor alle luidsprekereenheden om amplitude en fase-vervormingen sterk te verminderen.
 • Space Optimisation+ voor een perfecte aanpassing aan de kamer en luidsprekerplaatsing.

Majik Exaktbox-I Silver Rear 1Het is voor iedere gebruiker van Majik DS, Majik DS-I of Majik DSM mogelijk om te upgraden naar Exakt bij aankoop van een Majik Exaktbox-I. Hiervoor zijn de volgende mogelijheden:

 • Het toevoegen van Exakt links aan de Majik DSM (Majik DSM/1)
 • Het toevoegen van Exakt links en HDMI aan de Majik DS-I en DSM zonder HDMI
 • Het toevoegen van Exakt links om een Majik DS up-to-date te maken

Linn 6-way Akurate Exaktbox Rear Black 1Akurate Exaktbox-6

De Akurate Exaktbox is er nu ook met 6 uitgangen in plaats van 10. Dit is voordelig voor hen die een 2- of 3-weg speaker willen upgraden naar Exakt.

Exaktbox Sub

De Exaktbox Sub is specifiek ontworpen om te werken met alle mogelijke subwoofers, voor een naadloze integratie in een Exakt systeem. Het elimineert alle problemen van het integreren van een subwoofer in het systeem:

 • Exaktbox-Sub-Rear-x1090Imperfecte fase-overgangen tussen speakers en sub(s)
 • Verschillen in fysieke locatie en corresponderende looptijd tot de luisterpositie, wat de timing aantast en significante fase-vervorming geeft
 • Lange installatietijden met veel fine-tuning

Deze problemen worden opgelost door:

 • Een Exakt Engine puur en alleen voor de subwoofer, wat een perfecte fase-lineariteit garandeert vanaf 0 Hz, voor een perfecte match met de fase van de Exakt hoofdluidsprekers.
 • Een toegewijde Space Optimisation+ configuratie met een configureerbare lokatie, afwijkend van de hoofdspeakers – een optimalisatie van de looptijd(verschillen) en room modes specifiek voor de sub.
 • Staat het toe laag toe te voegen zonder een compromis in de performance en met een eenvoudige set-up – gewoon de plek van de subwoofer ingeven voor een perfecte ‘blend’ met de Exakt speakers.

Door kleine vorm is de Exaktbox Sub overal te plaatsen. Met twee kanalen (RCA en XLR) zijn stereo en mono subs mogelijk. Linn subwoofers zijn selecteerbaar in Konfig. Andere merken kunnen worden ingevoerd door ze als een puntbron in te voeren.