Wilson Benesch ACT One Evolution

admin Nieuws

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-1Wilson Benesch introduceert een nieuw model in de ‘Geometry Series’ – de A.C.T. One Evolution: een full range vloerstaande luidspreker die de meest recente driver- en kastconstructie-technieken gebruikt van de Cardinal – het meesterwerk van deze fabrikant.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-2Met zijn 1,2 m hoogte is de A.C.T. One Evolution een opvallende verschijning. Opgebouwd uit een met hoge precisie gefreesde metalen baffle en zijpanelen en de ‘Advanced Composite Technology’ (ACT) monocoque – een geometrisch geoptimaliseerde structuur van carbon composiet – zorgt dit tezamen voor een behuizing met de hoogste mogelijke resonantiedemping en signaal/ruisverhouding in de industrie. De inherente stijfheid van de A.C.T. Monocoque maakt het mogelijk alle interne verstevigingen te verwijderen die normaal nodig zijn voor het onder controle houden van resonanties.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-3Iedere A.C.T. One Evolution is uitgerust met drie Wilson Benesch Tactic II drivers en een Wilson Benesch ‘Semisphere’ Tweeter. Ieder element in de driver-technologie en behuizing van de A.C.T. One Evolution is ontworpen en ontwikkeld met gebruik van Wilson Benesch’s ‘State-of-the-Art’ 3D CAD/CAM systemen. De mate van controle over het ontwerp van ieder component staat garant voor een tot in de puntjes geoptimaliseerd resultaat.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-3In het middengebied introduceert Wilson Benesch technologie die direct is afgeleid van het Cardinal vlaggeschip. In een behuizing bestaande uit twee delen opereren een enkele 7” midden-hoog Tactic II driver en Semisphere Tweeter in een voor de gebruikte driver Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-4volume-geoptimaliseerde bovenste behuizing. Direct onder de Semisphere Tweeter is een 7” midden-laag unit geplaatst, die de Semisphere in het hart van de ontwerp plaatst – het Troika systeem genaamd. Beide Tactic II drivers zijn ongefilterd! De reductie in complexe crossover-elementen vertaalt zich direct in een perfect gearticuleerd en natuurlijk middengebied en markeert sinds de introductie van de Square Five een belangrijke verbetering in het middengebied van de Wilson Benesch ontwerpen.

In het centrum van het Troika systeem is de Semisphere Tweeter geplaatst, gefabriceerd uit een hybride materiaal van koolstofvezel en zijde, voortgekomen uit meer dan 20 jWilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-5aar ervaring met het gebruik van koolstof. Het natuurlijke geluid van de Semisphere integreert perfect met het open geluid van het middengebied voor een perfecte homogeniteit met een ongeëvenaarde afbeelding en detaillering.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-4De basfrequenties van de A.C.T. One Evolution worden weergegeven door een 7” Tactic II bas unit. Net als de mid units is deze uitgerust met een zeer krachtige Neodymium magneet in een chassis dat ontwikkeld is tezamen met de Universiteit van Sheffield voor een perfecte stroomlijn. In een volume van 26 liter kan deze driver een diepe en krachtige laagweergave leveren met maximale dynamiek en precisie.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-6De A.C.T. One Evolution is een typerend Wilson Benesch ontwerp met duidelijke referenties naar de lijn van eerdere A.C.T. luidsprekers. Zijn schuin aflopende, gecurvde bovenkant is een directe afgeleide van de oorspronkelijke A.C.T. One luidspreker: dit in 1995 gelanceerde model was een revolutie in luidsprekerontwerp en zijn bovenkant was het eerste voorbeeld van een schuin aflopend design.

Ondanks referenties naar zijn klassieke voorganger, is de A.C.T. One Evolution ook een duidelijke afgeleide van de andere Geometry-ontwerpen die hem voorgingen. Esthetische details kunnen worden herkend in het ontwerp van de voet en de hardstalen kogel waarmee de speaker op de ‘kinematische’ cups wordt geplaatst. Net als bij de Cardinal en Endeavour, zijn de aansluitingen verzonken aangebracht aan de onderzijde van de voet en de baWilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-7ffle heeft subtiele afwerkingselementen die direct doen denken aan de Vertex en Vector luidsprekers.

Wilson-benesch-A.C.T.-One-Evolution-carbon-fibre-loudspeaker-6De A.C.T. One Evolution is een werkelijk uniek ontwerp met technologie die de luidsprekers nu al klassiekers maakt in de uitzonderlijke lijn van Wilson Benesch weergevers.

De adviesprijs is 28.400 Euro per paar.

 

 

Specificaties
Gevoeligheid: 89 dB
Impedantie: 6 Ohm nominaal / 4 Ohm minimum
Aanbevolen vermogen: > 50 W
Afmetingen: 119 x 22,5 x 40 cm (H x B x D)
Intern volume: 46 liter
Gewicht: 46 kg