Mark Levinson No.585 beleeft zijn debuut bij Beter Beeld & Geluid

admin Shows

ml1Eerder deden we al melding van de nieuwe geïntegreerde versterker van Mark Levinson, maar vanaf heden is Beter Beeld & Geluid de eerste dealer in Nederland die de No.585 heeft aangekocht voor demo. Wij zullen gedurende de zomer doorlopend presenteren met deze versterker. Er is ook een aantrekkelijk inruilaanbod, vooral van bezitters van de ML No 383.

Eerst even wat historie… De No.383 – de eerste Mark Levinson geïntegreerde versterker – had direct al bij de introductie in 2000 een bijna mythische status. Dit model bracht de fantastische geluidskwaliteit, afwerking, bediening en betrouwbaarheid van de voor-/eindversterkers van het merk in een enkel compact en betaalbaar chassis.

De No.383 kende een enorme populariteit in de VS, maar ook in Nederland. Toen het model werd gediscontinueerd, duurde het lang voordat er een vervanger goed genoeg werd bevonden om uitgebracht te worden. En nu is dat eindelijk gebeurt: de No.585 is een feit en kondigt een nieuw tijdperk aan voor Mark Levinson. Met een compleet nieuw ontwerpteam in een nieuw gebouw, werd de No.585 ‘from scratch’ ontwikkeld, waarbij niets aan het toeval werd overgelaten: een volledige ‘dual mono’ opbouw met zwevend opgehangen 900VA transformator, enorme voedingscapaciteit en overbemeten klasse A/B eindtrappen, direct afgeleid van de No.535.

ml3

Bekijkt u het uiterlijk van de No.585, dan ziet u duidelijk overeenkomsten met de No.383: dezelfde stoere lijnen, perfecte afwerking en heldere dot-matrix display tussen de twee karakteristieke knoppen voor bronselectie en volume. Aan de binnenkant gaat de No.585 echter veel verder dan zijn voorganger: de analoge ingangssectie is discreet en gespiegeld van opbouw, voor een minimum aan vervuiling. Ook heeft de No.585 AES/EBU, S/PDIF en USB digitale ingangen die door een ESS Sabre 32-bit D/A omzetter (ook voor DXD en DSD128) in een van het analoge gedeelte afgesloten sectie met aparte voeding worden behandeld. Verder produceert de versterker 200 W / 8 Ohm, wat tweemaal zoveel is als de No.383.

Wij hebben de No.585 uitgebreid beluisterd en kunnen niet anders concluderen dat het een van de allermooiste geïntegreerde versterkers aller tijden is. Hij klinkt rustig, homogeen en voornaam, als een echte Levinson, maar ook open en snel, als de nieuwe generatie No.532H/No.535 eindversterkers. De ingebouwde DAC is zeker geen ‘extraatje’, maar zeer hoog van kwaliteit en duidelijk gevoiced samen met de versterker. Verder ziet hij er werkelijk bloedmooi uit in het echt…

ml2De advies verkoopprijs van de No.585 is 14.490 euro, maar voor een beperkte periode bieden wij in samenwerking met de importeur en Mark Levinson een inruilactie aan. Bij inruil van een werkende voorversterker, eindversterker of geïntegreerde versterker kunt u tot 20% inruilkorting krijgen op de aankoopprijs van de Mark Levinson No.585. Bij inruil van een product met een oorspronkelijke advies verkoopprijs tot €5.000 euro, krijgt u 10% korting op de adviesprijs van de No.585. Bij inruil van een product met een oorspronkelijk advies verkoopprijs van meer dan 5.000 euro ontvangt u 20% korting op de adviesprijs van de No.585. Het ingeruilde product dient bij ons te worden ingeleverd.

Voor bestaande bezitters van een Mark Levinson No.383 hebben wij een nog aantrekkelijker aanbod: u betaalt (mits in werkende en uiterlijk goede staat) 9.990 euro voor uw nieuwe No.585 met inruil van de No.383!