okki nokki

Nieuw merk in assortiment: Okki Nokki

admin Linn Sondek LP12 nieuws, Nieuws

okki nokkiEen goede platenwasmachine is bijna essentieel voor iedere draaitafelbezitter. Want of een plaat nu nieuw of 2e hands is: vóór het spelen dient een LP gewassen te worden… Als de plaat gebruikt is, zal hij vies zijn en is een wasbeurt logisch, maar hoe zit dat met nieuwe platen dan? Deze hebben vaak nog een laagje ‘persvet’ op het oppervlak, dat wordt gebruikt om te voorkomen dat de LP tijdens het persen aan de matrijs blijft ‘plakken’. Dit vet kan tesamen met stof gaan klonteren en de stylus van het element bevuilen. Verwijderen dus!

Wij kozen na wat uitproberen en marktonderzoek voor de platenwasmachines van Okki Nokki. Deze zijn na vele jaren in productie steeds verbeterd en werken ‘vlekkeloos’. Echter is het eindresultaat niet alleen afhankelijk van de machine, maar ook de methodiek. Wij kunnen u demonstreren en uitleggen wat het beste ‘regime’ is voor een zo goed mogelijk gewassen plaat.

Het resultaat na een schoonmaakbeurt? Aanzienlijk minder tikken, vooral bij 2e hands platen, een opener en dynamischer geluidsbeeld en minder slijtage van zowel plaat als element!

Wij verkopen ook de producten van LAST, die uitermate geschikt zijn voor gebruik met de Okki Nokki machines. Een Okki Nokki incl. 12″ armbuis, schoonmaakvloeistof, applicator en schroefbare clamp kost 449 Euro.